Sport

Actieve vakantie in Griekenland

De meeste toeristen bezoeken Griekenland om lekker te gaan zonnen, af en toe te zwemmen en vooral om lekker te eten. Toch is Griekenland ook voor een sportieve vakantie ook een fijne vakantiebestemming.  In dit artikel lees je een aantal voorbeelden voor een leuke sportieve vakantie in Griekenland!

Duiken of snorkelen

De onderwaterwereld in Griekenland is erg mooi en dat kun je zelf ook meemaken als je gaat duiken of snorkelen. Heb je dat nog nooit gedaan? Er zijn gelukkig genoeg duikscholen waar je het kunt leren. Het water is kristalhelder waardoor je alles goed kunt zien. Door het schone, heldere water in combinatie met het interessante onderwaterleven maakt Griekenland een populaire bestemming onder duikers. Let er wel op dat duiken in sommige gebieden verboden is. Dit is wel aangegeven en komt vanwege archeologische voorwerpen die in het water liggen. Op sommige plekken is het ook gevaarlijk vanwege de stroming of rotsen. Duik dus bij een duikschool die toestemming heeft om op bepaalde plekken te mogen duiken. Als je duiken eng vindt kun je ook snorkelen. Dit kun je vrijwel overal doen en is een stuk makkelijker dan duiken. Waan je dus in de onderwaterwereld van Griekenland en wie weet zie je wle prachtige vissen en koraalsoorten.

Zeilen (kano, raften)

Als je graag zelf eilandjes wilt verkennen dan is zeilen in Griekenland een aanrader. Vanwege het aangename zeilwindje, het lekkere weer en de prachtige zee is Griekenland een perfecte plek waar zeilliefhebbers graag komen. Je kunt met een zeilboot langs de mooie stranden en eilandjes zeilen, ankeren en een frisse duik nemen. Je kunt zelf een zeilboot huren maar je kunt ook mee op grote zeilboten om de natuur te bezichtigen. Naast zeilen zijn er ook andere watersporten die je kunt uitoefenen. Denk aan raften of kanoën op woeste rivieren in de bergen!

Fietsen

Met de fiets kun je Griekenland van een andere kant zien. Je komt door de mooiste gebieden met de meest indrukwekkende landschappen waar auto’s niet in de buurt kunnen komen. De wegen zijn in Griekenland over het algemeen van goede kwaliteit. Je kunt kiezen tussen een ontspannende fietsvakantie maar je hebt ook inspannende fietsvakanties waar je over stijle weggetjes in de bergen kunt fietsen. Je kunt een fietsvakantie boeken maar het is ook leuk om ter plekke fietsen te huren en je eigen plan te trekken. Zorg er voor dat je niet te laat gaat fietsen. De wegverlichting is in Griekenland niet zoals wij in Nederland gewend zijn waardoor het wat gevaarlijk kan worden. Het eiland Kos is misschien wel het meest populaire eiland om te fietsen. Het is relatief vlak en niet zo groot zodat je je met de fiets makkelijk kunt verplaatsen.

2651686464_35e1c6794b_b

Wandelen

Ben je een liefhebber van wandelen? Dan kom je in Griekenland ook niets te kort. Het land staat bekend om de prachtige stranden maar aan flora en fauna is er ook genoeg te zien. Rondwandelen in de bergbossen, langs rivieren en mooie watervallen. Te voet kun je langs de lokale cultuur en archeologische vindplaatsen waar je een stuk minder toeristen zult tegenkomen dan aan het strand. Het voorjaar is misschien wel de beste periode om in Griekenland te wandelen. De natuur laat zich van haar mooiste kant zien en de temperatuur is aangenaam om voor een langere periode in de zon te lopen. Midden in de zomer kan het te heet zijn maar als je vroeg in de ochtend wandelt zal dit wel meevallen.

Wintersport

Griekenland is niet het eerste land wat in je op komt als je aan wintersport denkt. Toch is het daar zeker mogelijk. Je moet het niet vergelijken met landen als Oostenrijk of Zwitserland want je hebt niet super veel skipistes. Aangezien het nog geen hele populaire wintersportlocatie is betekent dit wel dat je veel ruimte op de pistes hebt en daarnaast is het ook nog niet zo prijzig. Je zult waarschijnlijk met het vliegtuig gaan maar alle benodigdheden zijn voor een klein prijsje verkrijgbaar in de skiresorts.

Tags: ,

Leave a Reply