Uncategorized

De beste musea in Athene

Griekenland is een land met een rijke geschiedenis waar we veel over weten (en willen weten). Er zijn wereldwijd veel musea besteed aan de geschiedenis van Griekenland, maar waar kun je nu beter een museum over Griekenland bezoeken dan in Griekenland zelf. Athene, de hoofdstad van Griekenland, is dus uitermate geschikt om een museum te bezoeken. Vandaar dat we vandaag de drie beste musea (volgens ons) van Athene bespreken.

 

Akropolismuseum

Het Akropolismuseum is een archeologisch museum dat zich richt op de bevindingen van de archeologische vindplaats van de Akropolis van Athene. Het museum is gebouwd om elk artefact dat zich op de rots en op de omliggende hellingen bevindt, van de Griekse bronstijd tot het Romeinse en Byzantijnse Griekenland, te huisvesten. Het museum is op 20 juni 2009 geopend voor publiek en er liggen bijna 4.000 objecten tentoongesteld over een oppervlakte van 14.000 vierkante meter.

Akropolismuseum

Akropolismuseum

 

Benaki Museum

Het Benaki Museum, opgericht en geopend in 1930 door Antonis Benakis ter nagedachtenis aan zijn vader Emmanuel Benakis, is gehuisvest in het Benakis familiehuis in het centrum van Athene. Het museum herbergt Griekse kunstwerken van de prehistorie tot de moderne tijd met een uitgebreide collectie Aziatische kunst. Het museum organiseert ook periodiek tentoonstellingen. Sinds de heropening van het museum in 2000 richt het museum zich op specifieke collecties, waardoor het hoofdmuseum zich kan concentreren op de Griekse cultuur en de uitgebreide de geschiedenis van het land.

Benaki Museum

Benaki Museum

 

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene herbergt enkele van de belangrijkste kunstvoorwerpen uit verschillende archeologische locaties in Griekenland vanaf de prehistorie tot de late oudheid. Het wordt beschouwd als een van de grootste musea en bevat de rijkste verzameling artefacten uit de Griekse oudheid wereldwijd. Het is gelegen in de wijk Exarcheia in het centrum van Athene, tussen Epirus Street, Bouboulinas Street en Tositsas Street, terwijl de ingang zich bevindt op de Patission Street naast het historische gebouw van de Athene Polytechnische universiteit.

Nationaal Archeologisch Museum

Nationaal Archeologisch Museum

Leave a Reply