Uncategorized

Bezienswaardigheden in district Heraklion

Heraklion is een grote stad met veel geschiedenis waar veel van te zien is in de stad zelf en in omstreken. Het is daarom erg leuk om deze bezienswaardigheden te bezoeken wanneer je je bevind op Kreta.

Matala

Matala ligt aan het einde van de messara-vlakte. Deze plek werd heel beroemd omdat het een speciale ligging had tussen twee krijtrotsen. Hierdoor werd het een hele aantrekkelijke plek voor toeristen om naartoe te komen en te genieten van de mooie omgeving en het mooie weer. Ook zitten er meerdere gaten in de rotsen die in het verleden werden gebruikt als graf. Dit geeft een apart verhaal aan de plek en maakt het het nog spannender om het te bezoeken. Tot op een aantal jaar geleden kwamen er vooral hippies, tegenwoordig is dit niet meer zo en komen er allerlei soorten mensen.

Arkadi klooster

Het Arkadi klooster ligt zo’n 22 kilometer van de stad Rethymnon af en ligt 500 meter boven de zeespiegel. Het klooster stamt af uit de 13e eeuw en word gezien als een nationaal beeld. Dit is dan ook het meest imposante gebouw van Kreta, wat bezocht moet worden.

Festos

Dit is één van de meest bekende paleizen van Kreta en is gebouwd 4000 jaar voor christus. In de Minoïsche tijd was dit paleis het regionale centrum van Kreta waar veel dingen werden geregeld en werden bepaald. De stad heeft de naam te danken hebben aan Phaistos, die de zoon van Hercules is. in dit paleis zijn nog veel oude tinten uit het Minoïsche tijdperk te zien. Een bezoek aan dit paleis verteld een heleboel over het verleden van Kreta en Griekenland, ook laat het zien hoe de mensen in die tijd leefden en hoe de wereld er toen uitzak.

Dit zijn drie bestemmingen die worden aangeraden om te bezoeken als je op Kreta bent.

Leave a Reply