Top bestemmingen

Vijf van de mooiste stranden van Griekenland

Griekenland heeft een van de grootste kustlijnen ter wereld, maar het ene strand is het andere niet. Vandaag bespreken we vijf van de mooiste stranden van Griekenland.

Myrtos, Kefalonia

Een van de bekendste stranden van Griekenland – mede dankzij de hoofdrol in de verfilming van Captain Corelli’s Mandolin (het is waar de Italiaanse soldaten feestvieren en de locatie van de ontploffing van de mijn. Het is vooral fotogeniek gezien vanaf de landtong in het noorden. Andere aanbevelingen op het eiland zijn de roestrode stranden van het gezinsvriendelijke Xi Beach, aan de zuidkust, waar watersporten en een paar tavernes zitten. Een andere aanrader is Petani Beach aan de westkust.

Myrtos, Kefalonia

Myrtos, Kefalonia

 

Shipwrech Beach, Zakynthos

Waarschijnlijk het meest gefotografeerde strand in Griekenland., Navagio Baym zoals het ook wordt genoemd, is een ansichtkaart met witte zandstranden en kiezelstenen die alleen per boot bereikbaar zijn. Hier zie je het kolossale smokkelaarsschip dat daar aan het strand kwam dertig jaar geleden.

Shipwrech Beach, Zakynthos

Shipwrech Beach, Zakynthos

 

Váï, Kreta

Ook bekend als Finikodassos (Palm Forest), wordt dit zacht golvende gouden zandstrand ondersteund door Europa’s grootste natuurlijke palmbos – ongeveer 500 dicht geclusterde bomen in een oase gevoed door een beek – die hier al meer dan 3.000 jaar hebben gestaan. Het komt je misschien zelfs bekend voor – dit is waar een Bounty chocoladereep advertentie werd gefilmd in de vroege jaren zeventig van de vorige eeuw.

Váï, Kreta

Váï, Kreta

 

Sarakiniko, Milos

Sarakiniko is een van de meest fotogenieke stranden van het land en wordt ondersteund door vulkanische rotsen die door de zeewind in wereldvreemde vormen zijn geslagen. Milos ligt in de eilandengroep Cycladen en kan per vliegtuig of veerboot vanuit Athene worden bereikt.

Sarakiniko, Milos

Sarakiniko, Milos

 

Grias naar Pidima, Andros

Als een reis naar het strand helemaal om escapisme gaat. Is Andros misschien iets voor jou. Het is ruig, bergachtig en rustig, maar heeft een aantal prachtige stranden. Een van de meest opvallende is Grias naar Pidima, gedomineerd door een grote brandingspilaar.

Grias naar Pidima, Andros

Grias naar Pidima, Andros

Leave a Reply