Uncategorized

Weetjes over Griekenland

Meestal ken je de basis van een plaats die u gaat bezoeken: de belangrijkste bezienswaardigheden, het lekkerste eten, activiteiten, het nachtleven, etc. Je vindt ze meestal in een vertrouwde reisgids of door wat onderzoek te doen op het internet. Maar vaker wel dan niet, heeft elk land ter wereld zijn eigen gekke gebruiken en wetten, waaronder Griekenland, waar je niets van afweet. Dus, voordat je dat vliegtuig naar Akropolis neemt, bekijk deze lijst met gekke feiten over dit geweldige land en bereid je voor om te winnen bij nachttrivia.

Er is een reden voor al het blauw, en het is niet omdat het mooi is

Het is mooi. Maar de daken in Griekenland zijn eigenlijk blauw geschilderd om het kwaad af te weren.

Blauwe daken in Griekenland

Blauwe daken in Griekenland

Griekenland = Hellas

De officiële naam van Griekenland is de Helleense Republiek. De Grieken noemen hun land Hellas of Hellada.

 

Laat die stiletto’s thuis

Het is een echte wet dat je geen schoenen mag dragen die historische plekken zoals het Parthenon kunnen beschadigen – denk aan hoge hakken. Wetenschappers zeggen dat een stiletto meer druk per vierkante centimeter afgeeft dan de voet van een olifant.

 

Je kunt letterlijk niet weg van de zee

Het verste punt landinwaarts ligt op nog geen 137 kilometer van de kust, en die kustlijn is bijna 15.000 kilometer lang – een van de tien langste ter wereld.

Kustlijn Griekenland

Kustlijn Griekenland

Het woord ‘tragedie’ is niet wat je denkt

Het is eigenlijk Grieks voor ‘geitenlied’. Het betekent niet dat tragedies in het oude Griekenland over geiten gingen, maar simpelweg zo genoemd werden om de Griekse god Dionysus (de god van de wijn) te eren. Geitenhuiden werden gedragen door de deelnemers.

 

Griekenland is de grootste producent van zee sponzen

Je hebt een natuurlijke spons nodig voor je douche? Griekenland is de beste plaats om het te vinden. Je kunt zelfs het eiland bezoeken waar je ze vindt – Kalymnos – om je eigen te vinden.

 

Leave a Reply