Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 bezienswaardigheden op Rhodos om te bezoeken

Rate this post

Ben jij van plan om dit jaar op vakantie naar Rhodos te gaan? Dat is een goede keuze! Het is namelijk bijna altijd lekker zonnig op Rhodos. De zon schijnt er gemiddeld 300 dagen per jaar en in de zomermaanden loopt de temperatuur gerust op tot een graad of 30. Maar wat kan je eigenlijk allemaal doen op dit Griekse eiland? Lees snel verder voor inspiratie voor de leukste bezienswaardigheden voor je vakantie naar Rhodos!

#1 De vlindervallei van Rhodos

Eén van de populairste bezienswaardigheden op Rhodos is de vlindervallei. De vallei heet eigenlijk Petalouda, de Griekse benaming voor vlinder. Bepaalde periodes van het jaar zit de vallei helemaal vol met vlinders. De rest van de natuur is ideaal voor een mooie wandeling. Je vindt er mooie beekjes en watervalletjes. Bovenaan de vallei ligt het Kalópetra klooster, wat zeker het bezoeken waard is voor cultuurliefhebbers. Vlakbij de vlindervallei ligt een biologisch museum, waar je van alles te weten komt over het ecosysteem van de vallei!

#2 Het oude centrum van Rhodos

Geschiedenis fans opgelet! De hoofdstad van het eiland, dat ook Rhodos heet, heeft een interessant historisch centrum. Het staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het centrum vind je allerlei kleine straatjes, waar je urenlang rond kan dwalen. Er zijn veel musea, winkeltjes en restaurants. Ook de stadsmuren, die je kan beklimmen, zijn een bezoekje waard. Bovenop de muren heb je een mooi uitzicht over de stad. De ideale plek voor wat leuke vakantiefoto’s!

#3 Het waterpark

Tijdens je vakantie naar Rhodos moet je af en toe verkoeling opzoeken. Dit kan prima bij Waterpark Faliraki! Dit waterpark staat in de top 25 van leukste waterparken wereldwijd. Het park ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Rhodos-stad. Het is wel 100.000 m2 groot en je vindt er 12 verschillende waterglijbanen. Leuk voor jong én oud! Voor bezoekers van 12 jaar en ouder kost een kaartje €24,- en voor bezoekers van drie tot 12 jaar kost een kaartje € 16,-.

#4 Het kasteel in Monolithos

Een andere aanrader voor cultuurliefhebbers is een bezoekje aan het kasteel in Monolithos. Dit plaatsje dankt haar naam aan de ligging. Het ligt namelijk bovenop een rotsachtige berg! Monolithos is een klein en pittoresk bergdorpje, dat is omgeven door mooie groene natuur. Net buiten het plaatsje vind je een middeleeuws kasteel, dat je kan bereiken via een zandweggetje. Het kasteel is heel oud, het is namelijk in 1476 gebouwd door de Byzantijnen. De originele functie was om het eiland te beschermen tegen piraten. Vandaag de dag kan je er vooral genieten van het prachtige uitzicht.

#5 De Zeven Bronnen

De Zeven Bronnen of Epta Piges is de benaming voor een mooi natuurgebied op Rhodos. Het ligt in het binnenland, in het oosten van het eiland. Tijdens een wandeling door dit gebied kom je helemaal tot rust. Je kan er goed genieten van de diverse natuur van het eiland. Je vindt er zeven verschillende bronnen die samenkomen in één beek. De sfeer in het gebied is rustgevend, ideaal om lekker tot rust te komen tijdens jouw vakantie naar Rhodos.

#6 Lindos

Ook de stad Lindos is een bezoekje waard tijdens jouw vakantie naar Rhodos. De stad heeft lange tijd een belangrijke functie gehad in de geschiedenis van Rhodos, dankzij de gunstige ligging. Doordat Lindos centraal aan zee ligt, is het de ideale plek om boten aan te meren. Naast het bezoeken van de haven, kan je ook naar de Akropolis van Lindos. De stad zelf is ook indrukwekkend, dankzij de witte huisjes en smalle straatjes.

Kortom, jij hoeft je niet te vervelen tijdens je vakantie naar Rhodos. Waar je ook van houdt, dankzij de diversiteit zijn er altijd leuke bezienswaardigheden. Strand-, natuur- en cultuurliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven op dit prachtige eiland. Waar wacht je nog op? Boek vandaag jouw vakantie naar Rhodos!