Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post
http://www.greeka.com/photos/eastern-aegean/chios/karfas/02-karfas-beach-b.jpg
http://www.greeka.com/photos/eastern-aegean/chios/karfas/02-karfas-beach-b.jpg

Chios is een eiland dat ten noordoosten van de Egeïsche zee ligt. Het eiland is gelegen tussen de eilanden Lesbos en Ikaria. De Turkse kust ligt op 8 kilometer aftand. Chios is een natuurrijk eiland met veel prachtige landschappen, stranden en gezellige kleine vissers en bergdorpjes. Deze dorpjes ademen de middeleeuwen en zijn erg leuk om te bezoeken. Het eiland heeft veel historische monumenten uit de middeleeuwen en romeinse tijd. Op het eiland komt relatief weinig toerisme. De reden hiervan is dat cementproductie die plaatsvind op het eiland. Het eiland is daarom economisch afhankelijk en is er nog geen sprake van massatoerisme. De meeste toeristen verblijven nabij de hoofdstad en blijven daar de gehele vakantie.

 

Geschiedenis

Chios staat al eeuwen bekend om de wijnen die er geproduceerd worden. Het eiland is vernoemd naar de dochter van de eerste koning uit de mythologie. De eerste koning was Inopion, hij was de zoon van de koning van Kreta. De mythologie vertelt dat Inopion de bewoners van het eiland wijn heeft leren maken. Het eiland Chios heeft een rijke geschiedenis met veel diepte punten maar ook hoogte punten. De geschiedenis wisselt zich af met tijden van welvaart en tijden van oorlog en aardbevingen. Het eiland heeft lang gevochten naast Athene en werd daarom ook lange tijd geregeerd door Athene. In de 14de eeuw kwam Chios onder de controle van de Genuezen. Het republiek Genua was een onafhankelijke staat aan de noordwestelijke kust van Italië. Tijdens deze regeer periode was het leven erg hard voor de bevolking. In het begin van de 19de eeuw nam het eiland Chios deel aan de onafhankelijkheidsoorlog waar veel doden vielen. Oorspronkelijk woonden er 100.000 mensen op het eiland, maar na de oorlog waren er nog maar 2.000 oorspronkelijke inwoners over.

Toerisme

Na de gebeurtenissen in de 19de eeuw waren veel historische gebouwen verwoest. Er is 1 wijk die in zijn geheel bewaard is gebleven. In deze wijk zijn veel gezellige kronkelstraatjes, een prachtig Byzantijns kasteel die is gebouwd tijdens de bezetting door de Genuezen en een aantal oude Turkse huizen. Het dorps/stadshuis is gebouwd rond een wachttoren in het dorpscentrum. Tijdens een invasie vluchten de dorpelingen naar dit gebouw om zich te beschermen. De 5 middeleeuwse dorpjes Armolia, Blaas, Olympi, Mesta en Pyrgi zijn geklasseerd als historisch erfgoed door de Griekse overheid en zijn erg leuk om te bezoeken. Chios heeft veel mooie kerken, zoals het klooster Hagios Minas. Het werd gebouwd in de 11de eeuw na Chr. en staat bekend om zijn gruwelijke verleden, Want in deze klooster zijn in het jaar 1822 300 vrouwen en kinderen vermoord. Het klooster bevindt zich op 15 minuten met de auto van de hoofdstad. Het klooster is zelfs tot werelderfgoed benoemd door de Unesco. Naast dit klooster zijn er nog vele andere leuke kerkjes en kloosters die de moeite waard zijn te bekijken tijdens een bezoek aan Chios.

 

Bezienswaardigheden

http://karfas.com/images/ta_milarakia_main.jpg
http://karfas.com/images/ta_milarakia_main.jpg

Op het eiland Chios zijn veel leuke bezienswaardigheden. Er zijn onder andere meerdere musea te vinden op het eiland, zoals het archeologische museum van Chios, het paleis van Palataki, museum van Nea Moni, het Zeemuseum, het museum van Byzantijnse kunsten en het Philoproodos. Naast al deze musea heeft het eiland Chios nog veel meer leuke bezienswaardigheden. Het kristalheldere water en de prachtige goudgele stranden geven je direct het gevoel in een tropisch oord te zijn beland. Rondom de hoofdstad van Chios vindt u meer toeristen op de stranden en zijn er leuke watersporten te beoefenen. Er zijn ook leuke badplaatsen te vinden op het eiland, zoals Karfas. Het is hier over het algemeen rustiger dan in de Hoofdstad en je kan helemaal tot rust komen op de heerlijke stranden. Rondom het strand zijn veel faciliteiten beschikbaar, zoals restaurants, bars, ligbedden etc. In Karfas zijn ook veel goede hotels en restaurants te vinden. Er zijn ook kleine supermarkten in de badplaats waar je souvenirs kunt kopen of eten en drinken. Zoals gezegd zijn er ook een aantal leuke bars in Karfas en kun je er leuk uitgaan.

Top 5 hotels chios

  1. Sun village
  2. Villa Maria
  3. Venus
  4. Aegean Dream
  5. Emporios Bay