Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Op het vaste land en alle eilanden die Griekenland rijk is, is meer dan genoeg te doen! Naast het eten, de cultuur en het strand zijn er veel verschillende activiteiten om van te genieten tijdens je vakantie. Graag laten we je de rijke diversiteit aan activiteiten zien.

greece-997937_960_720
Griekenland

Griekenland is al decennia een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het klimaat en de vele stranden zijn de voornaamste redenen geweest om die kant op te trekken. Tevens is het zo dat veel reisaanbieders je voordelig die kant op brengen, zoals onder andere Vrij Uit.

Doordat Griekenland een kustlijn heeft van 15.000 kilometer, zijn er vele watersporten hier goed te beoefenen. In zuidwesten van het eiland Rhodes ligt Prassonísi, en is een stuk rustiger dan haar noordelijke wederhelft. Hier bevind zich een groot uitgestrekt stuk relatief rustig water. Echter kan het hier wel goed doorwaaien. Dit maakt het een uitermate geschikte plek om te windsurfen, voor zowel beginners als gevorderden! Het water rondom de Griekse eiland leent zich tevens perfect voor kajakken. Ithaca is perfect voor iemand die sportief de oceaan wilt trotseren. Peddel langs hoge kalkstenen kliffen en geniet van de adembenemende omgeving. Houd even pauze in een havenstadje en geniet van de lokale specialiteiten.

Wil je liever actief zijn op het vaste land? Ga dan naar Kalymnos om op één van de vele rosten te beklimmen.

Kalymnos
Kalymnos

Kalymnos is geliefd door vele klimmers wereldwijd. Jaarlijks verzamelen ’s werelds beste klimmers zich op dit eiland, wanneer het North Face Climbing plaatsvindt. Er is een grote variëteit aan routes en moeilijkheidsgraden. Dit maakt het een interessant plek voor zowel de beginner als de gevorderde klimmer!

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die Griekenland te bieden heeft.  Zo bieden ze, vinden wij, een fijne afwisseling met de wat luiere dagen aan het strand!