Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Heraklion is de grootste stad op het eiland Kreta. Het is hier daarom ook vaak heel druk en dat is te merken aan het gehaaste en drukke verkeer in de straten van Heraklion. De stad bestaat uit twee delen, namelijk een ommuurd deel en een niet ommuurd deel. Het ommuurde deel is het meest de moeite waard voor toeristen om te bezoeken omdat daar de meeste bezienswaardigheden, terrasjes en winkels zijn om te bezoeken. Dit is ideaal voor toeristen aangezien ze hier veel tijd kunnen doorbrengen en uitstapjes naar kunnen maken tijdens hun bezoek op Kreta. Heraklion is niet echt geschikt om er een lange zomervakantie door te brengen, aangezien er niet echt plaatsten zijn waar je een hele dag lekker aan zwembad kan gaan liggen. Heraklion word daarom vaak voor een korte tijd bezocht, bijvoorbeeld twee dagen, om zo alle bezienswaardigheden te zien en lekker te kunnen winkelen. Daarna kan de reis worden vervolgd verder in Kreta.

Winkels en Restaurants

De beste plek op Kreta om te winkelen is Heraklion. De stad heeft een breed aanbod van winkels waar alles gekocht kan worden. Vaak wordt er gedacht dat er in dit soort steden vooral winkels zijn die alleen maar gericht zijn heraklion-crete-greeceop het toerisme. Dit is ook gedeeltelijk waar, er zijn ook winkels waar je leuke toeristische dingetjes kan kopen als je daar behoefte aan hebt. Er zijn ook echte mode winkels waar ook veel lokale mensen komen om hun spullen te kopen. Hier kan je echte merkkleding kopen en word de laatste mode aangeboden. Natuurlijk zijn er ook authentieke voedsel marktjes waar je lekkere verse producten kan kopen om lekkere dingen van te maken. In Heraklion is ook een groot aanbod aan restaurant verdeeld over de hele stad. Er zijn in totaal ongeveer 250 restaurants te vinden in de stad. Er zijn 2 plekken in de stad waar een grote concentratie aan restaurants en barretjes zijn om lekker een hapje te eten of een drankje te doen. Elefterias Square is één van die plekken, deze plek is grotendeels vrij van auto’s waardoor je er rustig kan eten en drinken zonder dat je uitlaatgassen hoeft in te ademen. De andere plek die veel word bezoekt door toeristen is Sofokli Venizelou. Hier kan je ook lekker genieten van de Griekse keuken en delicatessen. Een deel van deze plek ligt aan de Venetiaanse haven waar je elke dag verse vis kan eten. Dit is ideaal voor de vis en schaaldier liefhebbers.

Bezienswaardigheden

Heraklion stamt af uit de Minoïsche tijd waardoor er veel mooie en historische dingen te bezichtigen zijn. Veel van deze historische dingen zijn te bezichtigen in het Archeologisch Museum van Heraklion. In dit museum zijn 20141207_105802veel oude werken te zien uit het verleden van Kreta. Deze werken gaan van vazen tot heuse stieren hoofden. Het museum is zo ingericht dat het praktisch gezien onmogelijk is om belangrijke stukken mis te lopen. Al met al is dit museum ideaal om meer te weten te komen over de geschiedenis van Kreta en van Griekenland in het algemeen.

 

 

Naamloos