Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Kefalonia is een eiland dat ligt in het westen van Griekenland, in de mooie Ionische Zee. Het eiland ligt tussen Zakynthos en Lefkas in, dat ook twee eilanden zijn. Onder het eiland van Kefalonia ligt een onbewoond eiland dat het konijneneiland wordt genoemd. Er leeft een overschot aan konijnen op het eiland en dat is in Griekenland erg speciaal. Daarnaast is Argostoli de hoofdstad van Kefalonia dat in het westen van het eiland aan zee ligt.

Geschiedenis van Kefalonia

De geschiedenis van het Griekse eiland Kefalonia, gaat terug naar 50.000 v. Chr., door stenen gereedschappen die gevonden zijn en die komen ook die tijd. In de regio’s van de huidige steden Fiskardo, Skala, Agios Georgios, Sami, Poros en Argostoli zijn veel archeologische vondsten gedaan door de jaren heen.

Het eiland van Kefalonia heette vroeger Tetrapoli, wat vier steden betekent. De vier steden heette Pali, Sami, Kranea en Proni. Ze aanbeden de Griekse goden en kwamen allemaal geregeld bijeen in de tempel van Ainos Zeus op de berg Ainos, om bepaalde offers te maken. Er zijn heel veel bevolkingsgroepen die het eiland in handen hebben gehad. Op een gegeven moment werd het eiland geregeerd door de Romeinen, de Turken en 150 jaar hield de piratenfamilie Orsini het eiland in handen.Een belangrijke periode in de geschiedenis van het eiland, is de Venetiaanse tijd. Toen de Venetianen het bewind voerden over de huidige Ionische eilanden, was Kefalonia het centrum van het Venetiaanse bewind. Ze voerden de Libro D’Oro in, een boek waarin adellijke families werden opgenomen. Aan het einde van de 18e eeuw namen de Fransen het eiland over en het boek van de Libro D’Oro werd verbrand door de Fransen.

Op 21 maart 1800 werd in Constantinopel (huidige naam: Istanbul) de Ionische Staat gevormd. De Engelsen kregen 9 jaar later de macht en veranderden dit in ‘De Verenigde Staten van de Ionische Eilanden’. Uiteindelijk op 21 mei 1864 werden de Ionische eilanden bij Griekenland gevoegd en sindsdien zijn de Ionische Eilanden prachtige eilanden om te bezoeken als je in Griekenland bent.

Bezienswaardigheden

Op een eiland zoals Kefalonia is er genoeg om te zien en om te doen, dus er is geen gebrek aan bezienswaardigheden. Eén van de dingen die je moet bezichtigen bij een bezoek aan Kefalonia, is het dorpje van Fiskardo. Wellicht het mooiste dorpje op het eiland en dit havenstadje is zeker de moeite waard om te bezoeken als je op het eiland van Kefalonia bent. Het dorpje heeft een typisch Venetianen uitstraling en de invloed uit deze tijd is nog goed te zien in de architectuur van de huizen in Fiskardo. Daarnaast heeft de stad naast een mooie architectuur ook veel meer te bieden voor ons als toeristen. Er is de mogelijkheid om te winkelen, lekker uit eten te gaan en te genieten van lokale wijnen op één van de mooie terrassen in Fiskardo. Daarnaast is Fiskardo door de haven een handige plek om veerboten te kunnen nemen naar verschillende andere eilanden en andere plekken. Dit maakt het een ideaal stadje om te verblijven en te bezoeken door de goede verbinding er naar toe. Zeker de moeite waard!
Kefa 2
Het meer van Melissani is werkelijk een prachtig meer en is erg bijzonder om te zien. Misschien heeft u al op internet foto’s van dit meer gezien, aangezien het een prachtig natuurverschijnsel is. Het meer ligt binnen in een grot en de grot heeft een gat aan de bovenkant van de grot. Als de zon dan door dit gat op het water schijnt is het water azuurblauw en is werkelijk prachtig om te zien. Het lijkt wel rechtstreeks uit een sprookje te komen en is eigenlijk wel paradijs op aarde. Met een klein bootje kan je door deze grot varen en zal je versteld staan van het paradijs waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast vaart het bootje ook om het gebied om de grot heen en is dit een hele mooie plek om te bezoeken. Het mooie hieraan is dat dit plekje in Europa ligt en de schoonheid heeft van andere tropische bestemmingen, waarvoor je meestal een stuk verder moet vliegen en verder van huis is. Een echte aanrader om te bezoeken als u op Kefalonia bent!

Kefalonia heeft ook nog een schiereiland dat Assos genaamd is. Assos heeft daarnaast ook dezelfde naam voor het charmante dorpje wat op het schiereiland ligt en is een ideale plek om tot rust te komen. Daarnaast is de bevolking heel erg gastvrij en zal je als toerist erg goed behandeld worden door de lokale bevolking, die alles voor je zullen willen doen. Ook hier zijn nog invloeden te vinden van de Venetianen en heeft het dorpje hedendaags een mediterrane uitstraling. Er staat een kasteel uit de 16e eeuw, waar ruïnes te vinden zijn uit de tijd van de Venetianen en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast zijn de smalle straatjes erg leuk om doorheen te lopen en straalt het dorpje rust en gezelligheid uit. Aan de kade aan zee zijn er genoeg leuke cafeetjes te vinden en kunt u genieten van een lekker drankje met prachtig uitzicht over de baai van Assos.
Kefa 3

Klimaat

Het klimaat van Kefalonia is een warm mediterraan klimaat dat aan dit klimaat komt door de ligging in de Ionische Zee. In de zomerse maanden is er een erg aangename temperatuur, maar op het heetst van de dag kan het wel heel erg warm zijn. De rest van de tijd zijn de temperaturen op dit eiland erg aangenaam en een ideale plek om een zonvakantie te vieren. Tijdens de wintermaanden is het er niet koud, maar zijn de temperaturen een stuk lager. Vaak is er wel kans op buien die voor langere tijd blijven.

Top 5 hotels

APPARTEMENTEN AVITHOS RESORT
HOTEL APOLLONION RESORT & SPA
APARTHOTEL ASTERIS
Hotel: Apollonion Resort & Spa
Hotel: Cephalonia Palace

Aanbiedingen Kefalonia

Kefalonia aanbiedinge