Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Mykonos is onderdeel van de Cycladen eilanden en is een van de meest unieke eilanden. Bij de overige Cycladen eilanden bestaat het landschap uit hoge bergen maar op Mykonos zijn dit rotsachtige heuvels en samenkomen met de prachtige stranden. Ieder jaar is het eiland voor veel toeristen de vakantiebestemming en dit komt door het grote aanbod van bezienswaardigheden en het nachtleven. Mykonos heeft een bruisend nachtleven vanwege de verschillende clubs en waar bekende dj’s op af komen. Op iedere plaats op het eiland is wit terug te zien dat aangevuld is met felle kleuren, denk hierbij aan huizen, daken, deuren en luiken.

Geschiedenis

Volgens archeologen zijn er aanwijzingen gevonden dat er op het eiland leven was in de 11e eeuw voor Christus, dit waren de Loniërs die uit Athene kwamen. Later ongeveer 3.000 voor Christus leefde de Kares stam op Mykonos. Het eiland heeft veel bevolkingsgroepen gekend want zo is het eiland bezet geweest door de Perzen en dit was een van de redenen dat de bevolking de goden als Zeus en Hercules aanbaden. Verder is  Mykonos in het bezit geweest van de Romeinen en heeft het vele aanvallen van Arabische landen gekend, ook is Mykonos in het bezit geweest van Italiaanse familieleden genaamd de Dode van Venetië.

In het jaar 1537 viel het leger van Barbarossa Khair Ad-Din Mykonos binnen en de bewoners van het eiland mochten de schepen bewapenen om de aanvallen van piraten tegen te gaan. Dit had een negatief effect want zij gingen zelf activiteiten ondernemen op het gebied van piraterij waardoor de groei in handel toenam. De bevolking van Mykonos stond ook bekend als het succesvol zijn in handelen en een van de beste zeelui. Dit was niet ongemerkt gebleven want de bewoners van de overige eilanden rondom Mykonos trokken naar het eiland, dit had te maken vanwege de vele conflicten en epidemieën die uitbraken. In het jaar 1821 brak de Griekse revolutie uit en het eiland Mykonos speelde daarin een belangrijke rol. De belangrijke rol die Mykonos had kwam door de financiële leiding van Manto Mavrogenous. Zij had voor iedere situatie een goed idee en groeide uit tot een Griekse heldin, dit kwam omdat zij verantwoordelijk was voor het afslaan van een aanval door de Ottomaanse vloot in 1822. Ook maakte zij deel uit van de oorlog want ze bewapende vier schepen op haar eigen kosten. Dit had een gevolg want aan het einde van de oorlog was ze bijna al haar fortuin kwijt. Na de oorlog in het jaar 1830 sloot Mykonos zich aan bij Griekse staat. Dit was het einde van de onafhankelijkheid van het eiland en Manto Mavrogenous werd verbannen. Hij moest verder voort leven op het eiland Paros en stief later op dat eiland in 1848.

Na het opzetten van de nieuwe Griekse staat groeide Mykonos op financieel gebied want er werden handelsovereenkomsten gesloten met Zuid-Rusland. De handelaren en kooplieden van Mykonos vestigde zich in belangrijke steden dat een positieve invloed had voor het eiland. De zeilschepen werden vervangen door stoomschepen. De economie heeft ook negatieve momenten gekend door de eerste wereldoorlog. De bewoners genaamd Mykoniërs zochten naar werk en vertrokken naar de overige eilanden of de Verenigde Staten. Vanaf de 20e eeuw gaat het weer goed met Mykonos omdat mensen graag naar het eiland trekken als vakantiebestemming.

Mykonos strand
Bron: http://www.greeka.com/fullsized/mykonos/mykonos-02.jpg

Bezienswaardigheden

Mykonos bezit veel bezienswaardigheden dat zeker de moeite waard is om het te bezichtigen. Het eiland is onderdeel van de Cycladen eilanden en dat betekent dat het mooie stranden heeft die een prachtig beeld opleveren en uitgenodigd raak om een duik in de zee te maken. Chora is een stad van Mykonos en bezit over witte molens, de Paraportiani kerk, de haven, klein Venetië en dit is nog maar een deel van wat de stad te bieden heeft. De Paraportiani kerk van de 16 eeuw is het hoogtepunt van Mykonos en misschien ook van Griekeland want het is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Griekenland. Wat de kerk zo speciaal maakt is dat de plaats waar het ligt gelen en de kerk bestaat eigenlijk uit vijf kerken dat verdeeld is over twee verdiepingen maar samen maakt dat een gehele kerk. Er zijn veel restaurants aan het water gelegen die een prachtig uitzicht aanbieden. De huizen van Chora hebben kleurrijke balkons die over de zee hangen, kortom een droomhuis voor iedereen.

Delos is onderdeel van Mykonos en ongeveer 3 kilometer van het eiland ligt. Delos is een klein en onbewoond eiland dat voor 5 euro betreden kan worden en de archeologische vondsten bewonderd kunnen worden. Zo is het heiligdom van Dionsysus, het Heilige Meer en restanten van monumenten uit het jaar 300 voor Christus. Het Heilige Meer was de geboorteplaats van Apollo en om het meer staan nog vijf van de negen marmeren leeuwen. Helaas staat het meer al enige tijd droog. Delos kent nog meer dan de beschreven

Mykonos chora
Bron: http://traveler-life.com/wp-content/uploads/2012/05/mykonos-town-harbor.jpg

bezienswaardigheden, zoals het huis van Cleopatra en Dioscourides, Amfitheater en het Heiligdom van Apollo.Zoals eerder aangegeven beschikt Mykonos over veel bezienswaardigheden dat teveel om te beschrijven is en een keer bezichtigd moet worden. Daarnaast heeft het eiland prachtige stranden om tot rust te komen maar ook stranden waar veel feesten worden gegeven en de beste dj’s van de wereld op af komen.

Natuur en klimaat

Mykonos is een vakantiebestemming waar veel mensen naar toe trekken. De reden hiervan is dat het land over een bepaalt klimaat beschikt en er voor zorgt dat het in de zomer een aangename temperatuur is. In de maanden juli en augustus schommelt de temperatuur over de gehele dag tussen de 25 tot 30 graden. Bijna altijd is de temperatuur overdag boven de 30 graden en zorgt voor een zomers gevoel. Het komt regelmatig voor dat er hittegolven op Mykonos afspelen, de temperatuur kan dan boven de 35 graden uitkomen. De meeste toeristen verblijven in het kustgebied dat in het bereik ligt van een zeebries genaamd ‘Meltemi’. Het komt ook niet vaak voor dat er neerslag is w

ant op Mykonos schijnt de zon 300 dagen per jaar.  In de herfst schommelt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden, overdag komt de temperatuur nog steeds boven de 30 graden. In de winter is het kouder en ligt de temperatuur tussen de 5 en 6 graden. De temperatuur van de zee is rond de 16 graden en dit is de oorzaak dat de temperatuur nooit lager zal zijn dan 5-6 graden. In het laatste seizoen de lente zal de temperatuur ongeveer 15 graden zijn, in de maand mei zal de temperatuur weer oplopen van 20 tot 25 graden.

Mykonos is een heuvelachtig eiland met veel rotsen, bomen of groen kan er niet worden aangetroffen. Op een paar plaatsen zijn een aantal druiven- en graanvelden en verder is er niets mogelijk vanwege het landschap. Door het landschap zijn er geen vlaktes en de rivieren lopen ondergronds. Mykonos heeft wel twee grote bergen dat minder dan 400 meter hoog is en baaien. Er wordt beweerd dat het eiland over veel grondstoffen als brons en mangaan beschikt, hieraan wordt geen aandacht besteedt om dit uit de grond te winnen. Als er naar de natuur en klimaat wordt gekeken kan er gezegd worden dat Mykonos een ideale vakantiebestemming is en de kans op zon groot is.

In de avond

Het eiland heeft een nachtleven en dat al aan het einde van dag begint. Op de verschillende stranden zoals Paradise Beach komt het feesten tot leven, het strand is ook uitgeroepen tot beste club van Griekenland in 2007. Ieder jaar worden er grote feesten georganiseerd waar bekende dj’s op af komen zoals Armin van Buuren en Afrojack. Naast Paradise Beach heeft Mykonos nog vele andere clubs die de moeite waard zijn om ze te bezoeken. Clubs als Tropicana, Super Paradiso, Kalua, Guzel, Space en Cavo Paradiso zijn de bestemmingen om een geweldige avond te beleven. Het nachtleven van Mykonos gaat in de avond door.

Voor de mensen die van iets rustigs houden kan de stad Chora bezocht worden want hier zijn veel barretjes te bekennen waar een drankje genuttigd kan worden. De bekende barretjes zijn Astra, Pierro s en de Skandinavian Bar. Daarnaast is er een groot aanbod in restaurants.

Top 5 bezienswaardigheden

Club Paradise Beach
Bron: https://jetsettimes.files.wordpress.com/2013/06/400630_533655370027795_1820936437_n.jpeg?w=702&h=525

– Chora stad
– Delos  eiland
– Ano Mera
– Paradise Beach
– Panormos

 Top 5 hotels

– Santa Marina Resort and Villas
– Tharroe of Mykonos
– Cavo Tagoo Mykonos
– Kivotos Luxury Boutique Hotel
– Mykonos Grand Hotel and Resort