Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Paros is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het eiland ligt in het midden van de Egeïsche Zee en behoort tot de Cyckaden. Dit eiland kent veel toeristen die tijdens hun vakantie aan het eilandhoppen zijn, dus het bezoeken van verschillende eilanden. Op Paros zijn talloze mooie stranden te vinden en de meest sfeervolste havenstadjes van Griekenland.

Paros in het algemeen
1081946278_75d869a85a_mHet eiland Paros is het op twee na grootste eiland van de Cycladen. Echter zie je dit niet terug in de omvang van het eiland. Het eiland is 196 vierkante kilometer groot en er wonen slechts 12.000 mensen. De meeste van deze mensen wonen in de hoofdstad Parikia. De afgelopen jaren is Paros steeds populairder geworden onder de toeristen, maar het eiland heeft hierbij zijn charme behouden, waardoor het een aantrekkelijke bestemming blijft.

Wat is er te doen in en rond Paros
Net zoals veel van de Griekse eilanden is er ook op Paros genoeg te beleven. Tijdens uw vakantie op het eiland Paros, moet u de hoofdstad Parikia en de stad Naoussa bezocht hebben. Hierbij krijgt u echt een goede indruk van wat Griekenland te bieden heeft en krijgt u te maken met een aangenaam sfeertje. Daarnaast zijn er ook veel kleine havenstadjes te vinden op het eiland, waaronder Piso Livadi en Aliki. Ook zijn er nog typische oude Cycladische dorpjes te vinden op het eiland, waaronder Kostos en Lefkes. Met name Lefkes is uw bezoek waard. Hier vindt u de witte huisjes die u herkent van de foto’s die u kunt vinden over Griekenland.

Wanneer u genoeg van alle steden gezien heeft, kunt u heerlijk tot rust komen op een van de vele strandjes die op het gehele eiland te vinden zijn. Alleen op het kleine bergachtige gedeelte na zijn er veel mooie stranden te vinden en met name de stranden tussen de rotsen in is een van de mooiste exemplaren. Dit strand is te vinden in de buurt van Naoussa.

Bent u toe aan een feestje tijdens uw vakantie op het eiland Paros, dan kunt u een bezoekje brengen aan Pounda Beach. Op Pounda Beach kunt u vanaf de middag dansen en feesten. Hier kunt u dus genieten van de combinatie, zon, zee, strand en feesten.

De hotspots van Paros
Naast dat er veel te doen is in Paros, zult u tijdens uw vakantie op het eiland niet om de volgende hotspots heen kunnen:

• Het schitterende Parikia: De hoofdstad van Paros. Het is een bruisende plek, waar met name in het hoogseizoen veel te doen is. Het is een stad die veel hoge en lage plekken kent en er zijn veel typische Griekse huisjes te vinden. Een echte plek om veel onvergetelijke foto’s te maken.
• Het magische Naoussa: Wanneer u denkt alles op het eiland Paros gezien te hebben, dan bent u het mooie Naoussa nog niet tegengekomen. Wanneer u Parikia al mooi vindt, dan zult u uw ogen in Naoussa helemaal uitkijken. In deze stad kunt u uren rondlopen, zonder u ook maar een moment te vervelen.
• Het kleurrijke Petaloudes: In de buurt van de hoofdstad vindt u het klooster van Christos sto Dasos, waar u een grote vlindervallei tegen zult komen. Het park rondom het klooster heeft prachtige wandelpaden langs veel flora en fauna.