Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Skiathos is één van de meest geliefde Griekse eilanden van vele mensen. Wij zijn het helemaal met hen eens, Skiathos is werkelijk een droom eiland. De natuur op dit eiland is erg mooi en de prachtige stranden aan de kust van Skiathos maken het droomplaatje volledig af. Skiathos komt u misschien wel bekend voor, dit eiland is namelijk het decor geweest van de bekende film: Mamma Mia!. Ook in deze film is te zien hoe prachtig Skiathos is en hoe mooi de oude huizen in dit filmdecor passen.

Skiathos is een prachtige vakantie bestemming. Wanneer u op dit eiland arriveert zult u aangenaam verrast zijn. De prachtige natuur, schilderachtige dorpjes en een azuurblauwe zee maken Skiathos een echte droombestemming!

Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php

 

Geschiedenis
Skiathos hoort bij de eilandengroep De Sporaden. Deze eilandengroep ligt in het Noordwesten van de Egeïsche Zee. Deze prachtige eilanden groep heeft haar naam te danken aan de oude Grieken. Zij geloofden dat alle eilanden die niet rond het toenmalige heilige eiland Dilos lagen Sporades. Dit betekent ‘ver uiteen’ of ‘hier en daar’, uit Sporades is dus de naam De Sporaden gekomen.

Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php

 

De Sporaden noemden men vroeger ook wel de Magnetische eilanden, deze eilandengroep bestaat uit negentien eilanden waarvan er acht bewoond zijn.
Skiathos is dus één van deze acht eilanden. Nu zult u zich afvragen waar dan de naam Skiathos vandaan komt. Skiathos is afgeleid van ‘Skia’, wat schaduw betekent. Op dit eiland is namelijk door de vele bomen veel schaduw. Deze naam zou aan het eiland gegeven zijn door de Pelasgen of de Peladgoi, dit volk woonde op dit eiland vóór dat het Griekse volk hier kwam wonen. Het zou trouwens ook zo kunnen zijn dat dit volk de naam Skiathos heeft gegeven aan de hand van de god die ze aanbaden, Skianthos.
Skiathos heeft een kleurrijke geschiedenis. Zo werden ze rond de Perzische oorlogen bondgenoot van Athene en werd de haven van Skiathos de vlootbasis voor alle schepen uit Athene. Vele jaren daarna werd Skiathos geteisterd door Piraten, door deze aanvallen heeft het eiland veel schade opgelopen.
Tegenwoordig is Skiathos volledig hersteld (Economisch) en verdient het eiland haar inkomsten aan het toerisme in de zomermaanden.
Als u meer te weten wilt komen over de geschiedenis zult u zeker dit eiland moeten bezoeken. Er zijn vele bezienswaardigheden die u de geschiedenis van Skiathos zullen vertellen.

 

Natuur
Skiathos heeft een prachtige natuur. Het eiland staat bekend om haar vele bomen. Op dit eiland zijn vooral pijnboombomen te vinden, deze vormen samen een erg dicht pijnbomenbos. Door het bergachtige landschap is Skiathos vanaf de zee een plaatje om te zien.
Skiathos heeft vele stranden, deze stranden staan bekend om hun azuurblauwe zee en gouden zand. Het bekendste strand van Skiathos is toch echt wel Koukounaries. Dit strand wordt door alle Grieken het mooiste strand van Griekenland genoemd. Dit strand heeft de vorm van een hoefijzer en is omringt door diep groene bomen. Wilt u echt helder azuurblauw water zien? Dan moet u naar dit strand. Achter dit strand ligt tevens een prachtig meer, het Strofilia. Dit meer met het aangrenzende bos is al jaren een beschermt natuurgebied, echt een adembenemende plek! Het Strofilia meer staat tevens in verbinding met het Koukounaries door een riviertje.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 11.40.18
Naast alle prachtige stranden die Skiathos heeft zijn er ook andere natuurwonderen die u zullen verbazen met hun schoonheid. Zo is er de Galazia Spilia, ook wel de blauwe grot genoemd. Deze grot is gelegen aan de kust van Skiathos. De Galazia Spilia heeft prachtige bogen die ontstaan zijn door Erosie. Het water wat onder deze bogen doorstroomt zorgt voor een weerkaatsing waardoor de grot blauw lijkt te kleuren. De Galazia Spilia kunt u het beste bezoeken in de ochtend, dan is de weerkaatsing het beste te zien. Wanneer u daar bent, kijk dan ook naar de prachtige zee in de ochtend is de transparantie van het water nog beter te zien.

Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php

Er zijn zo wat natuur schoonheden genoemd die te vinden zijn op Skiathos. De schoonheid van dit eiland is eigenlijk het geheel. De geweldige natuurlijke kleuren die samenkomen geven Skiathos gewoonweg een sprookjesachtig uiterlijk.
Wanneer u erg houdt van wandelen, laat deze vakantiebestemming dan niet aan u voorbij gaan. Er zijn namelijk vele natuurgebieden die nog niet genoemd zijn. U kunt wanneer u op Skiathos bent deze gebieden zelf ontdekken!

 

 Bezienswaardigheden
Er zijn vele bezienswaardigheden op Skiathos. Veel van deze bezienswaardigheden zijn gerelateerd met de natuur op dit eiland. Toch zijn er ook genoeg bezienswaardigheden waarbij de geschiedenis van Skiathos naar voren komt. Eén van deze bezienswaardigheden is Moni Evangelistria. Moni Evangelistria is een klooster gelegen onderaan de hoogste bergtop van Karaflitzanaka. Dit klooster is ontstaan in 1709 en wordt ook wel Vangelistra genoemd.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 11.35.20

 

 

Zoals al eerder gezegd heeft dit eiland een aantal jaar geleden veel publiciteit gekregen. Dit was omdat de bekende film Mamma Mia op dit eiland werd opgenomen. Voor de toeristen die nu naar dit eiland komen is er nog steeds iets te zien van Mamma Mia. Er is namelijk een Mamma Mia tour op dit eiland. Doormiddel van deze tour zult u alle plekken zien die in de film voorkomen. In de film zijn er maar kleine stukjes van het eiland te zien, met de tour zult u de gehele omgeving ontdekken. Daarnaast zult u langs de andere eilanden gaan waar deze film ook gedeeltelijk is opgenomen. Een echte beleving voor de kenners en fans!

Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php

Wanneer u fan bent van cultuur en oudheid zou ik u aanraden het Kechriasklooster niet over te slaan. Dit klooster heeft prachtige stukken uit de oudheid om te bewonderen. Zo zijn er keramische borden te zien, deze heten ‘Pinakia’. Daarnaast zijn in dit klooster ook veel muurschilderingen te bezichtigen, deze zijn afkomstig uit de 16e eeuw.
Skiathos is voor de toeristen een eiland met enorme luxe. Alle hotels en verblijfplaatsen voor toeristen zijn van enorm hoge kwaliteit. Daarnaast zijn er in de toeristische gebieden veel restaurants, kerken en winkels die u kunt bezoeken. De restaurants zijn op dit eiland van topkwaliteit en de uitgaansgelegenheden zijn ook enorm veelzijdig. Er is dus enerzijds veel natuur en schoonheid, maar anderzijds ook enorm veel luxe en mogelijkheden op dit eiland.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 11.27.47
Bron: http://www.grieksegids.nl/sporaden/skiathos.php

 

Bent u opzoek naar een prachtige vakantiebestemming met enorm veel mogelijkheden? Dan is Skiathos de perfecte keuze. Skiathos bied vele bezienswaardigheden, een prachtige natuur en u kunt er natuurlijk geweldig lekker eten.

 

De beste aanbiedingen naar Skiathos!

Aanbiedingen Sunweb Skiathos