Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veelzijdigheid van Griekenland

Rate this post

Een vakantie naar giekenland zal niet snel vervelen. Het land heeft van alles te bieden. Het land bestaat uit een stuk vasteland met daarnaast vele kleine eilandjes en is 3 keer zo groot als Nederland. Bijna iedere stad of dorp heeft een connectie met het verleden met romeinen, Arabieren, slaven, Albanezen en Turken. Wat je ook wilt doen. In Griekenland kun je op alle gebieden aan je trekken komen. Verdiep je in de historie die meer dan vier millennia teruggaat, trek je wandelschoenen aan en verken de bergen of geniet van de ontspannen sferen en laat je ’s avonds vallen in de azuurblauwe zee.

Het is vooral de vraag wat je wilt zien. Wanneer je een leuke en originele stedentrip wilt, kun je naar Thessaloniki. Een leuke stad voor een stedentrip is Thessaloniki. Deze stad is in het noorden van Griekenland en heeft één miljoen inwoners. De stad is een universiteitsstad. De 80 duizend studenten zorgen voor een bruisend nachtleven. De perfecte combi van de jeugdigheid en de rijke culturele schatten maken de stad een heerlijke locatie voor een stedentrip. Is Thessaloniki vind je een groot aantal restaurant en bars. Het oude centrum is omringd door een oude muur. De stad is op een helling gebouwd, en op het hoogste punt staat een oude Venetiaanse gevangenis. Geen zorgen; tegenwoordig is het een cultureel centrum.

Twee bijzonder leuke wijken om te bezoeken zijn: Ano Poli en Ladadika. Ano Poli is een knusse warboel van kleine straatjes en trappetjes bezaaid met pastelkleurige huisjes. De huisjes hebben veel houtdetails en doen erg Ottomaans aan. Ladadika, Ladadika is dé plek voor restaurants en cafés. Deze wijk is vooral populair bij de vele studenten die de stad rijk is. In de hele wijk zijn hippe restaurants en trendy bars te vinden. In deze wijk kun je de avond beginnen met heerlijk eten en vervolgens met je voetjes van de vloer tot laat in de nacht.

Wil je geen stedentrip, maar een actieve rondreis? Toevallig kan dat in Griekenland net zo goed. In het voorjaar reis je door Griekenland als door een kleurig schilderij van de meest prachtige bloembedden. Op elk van de Griekse eilanden schuilt een andere wereld. Ga wandelen op het Cycladeneiland Andros, ga fietsen aan de kust van Kreta, vogels spotten op Lesbos of ga met de kinderen op gezinsvakantie op Corfu.

Wat is de beste periode om te gaan reizen in Griekenland? Als je aan het orenteren bent en niet zeker weet wanneer je wilt gaan kan het klimaat een grote invloed hebben op je keuze. De beste periode om naar Griekenland te gaan zijn de maanden mei en juni. In deze tijd is het zeewater nog koel, waardoor het ideaal vertoeven in Griekenland. De maanden juli en augustus zijn wat minder aangenaam. Dit zijn de warmte en drukste maanden. Als dat geen probleem voor je is kun je natuurlijk net zo goed gaan. Vooral op de eilanden. Het binnenland is dat wel heel erg warm. De maanden september en oktober zijn ook prettig. In deze maanden is het zeewater ook mee opgewarmd. En de meeste drukte is alweer voorbij.