Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia. Argostoli is een heerlijke stad om naar toe te gaan en te genieten van wat Griekenland allemaal te bieden heeft. De stad is gelegen aan een kleine haven waar nog altijd elke ochtend de vissers hun vangst verkopen op de markt. Zo kan er altijd worden genoten van de verste vis, om zo de ultieme smaak van Griekenland te proeven. Overdag rijden er nog auto’s door Argostoli maar in de avond is de hele stad autovrij. Hierdoor word de stad een stuk toegankelijker voor leuke festiviteiten. Deze festiviteiten vinden ook zeker plaats in de lange avonden van Argostoli. Op het centrale plein is het elke avond gezellig druk en is veel te doen. Er is een breed aanbod aan barretjes en restaurants om een lekker hapje te eten of te drinken. Je kan hier nog echt de authentieke smaak van Griekenland proeven, als dit niet genoeg is, is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten in een Italiaans restaurant.

 

Bezienswaardigheden

argostoli-kefalonia-beach

 

Argostoli is gebouwd op een smalle zeearm dat niet verbonden was met het vaste land. In 1813 werd de Drapano brug gebouwd om meer contact te krijgen en meer betrokken te raken bij het vasteland. De Drapano brug is geheel van steen en is de hoofdverbinding naar de stad toe. Er zijn verschillende restaurants te vinden is de stad waar oude dingen te bezichtigen zijn. In het kleine archeologische museum zijn oude opgravingen te bezichtigen uit de Ionische tijd. Ook is er een volkenkundig museum waar een goed beeld word gegeven van hoe de Kefaloniers leefde tot aan het einde van de 19e eeuw. De Korgialenios bibliotheek is een ware trekpleister voor de stad aangezien de bibliotheek wel 60,000 boeken tot zijn beschikking heeft. Het is een heel mooi gebouw en het is een hele beleving om zoveel boeken bij elkaar te zien. Het gebouw zelf komt uit 1924 terwijl het oudste boek uit 1499 komt. Veel boeken die in de bibliotheek te vinden zijn, zijn erg kostbaar en zeldzaam. In Argostoli is ook een aanzienlijke hoeveelheid aan religieuze bezienswaardigheden te bezichtigen. Er zijn door de weeks twee kerken geopend die ook echt aan kerkdiensten doen. De kerken staan bekend om hun prachtige muurschilderingen en het mooie altaar.

Zoals eerder genoemd is, zijn er nog veel vissers te vinden die elke avond de zee op gaan en elke ochtend weer hun vis verkopen aan de lokale bevolking. Het afval van de vissen, wat de vissers niet meer gebruiken, word overboord gegooid. Dit lijkt misschien een beetje raar maar dit trekt een heel bijzonder en mooi dier aan. De loggerhead zeeschildpadden vinden die restjes heerlijk en komen dagelijks de resten opeten. De mogelijkheid is er ook om te gaan duiken in de wateren waar deze schildpadden rondzwemmen. Het is een prachtig gezicht om een groep van die loggerheads rond te zien zwemmen in de heldere wateren van Griekenland.

Al met al is er genoeg te beleven in Argostoli, waardoor het zeker een aanrader is om de plek te bezoeken!

main15