Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

De Ionische eilanden zijn gelegen in het westen van Griekenland en zijn vernoemd naar de Ionische zee. De Ionische eiland worden ook wel de “Eptanissa” eilanden genoemd wat letterlijk “de zeven eilanden” betekend. Echter zijn het er geen zeven maar twaalf. Zeven van de twaalf Ionische eilanden zijn drukker bevolkt en meer toeristisch. Zoals gezegd zijn de eilanden gelegen aan de westelijke kant van het vaste land van Griekenland. Dit betekend dat de eilanden tussen Italië en Griekenland gelegen zijn. In totaal zijn de eilanden samen 2300 km2 groot.Ionische eilanden
Onder de Ionische eilanden vallen: Corfu, Ithaki, Kefalonia, Kythira, Lefkas, Paxi en Zakynthos. Kenmerkend voor deze eilanden zijn dat ze een groene, weelderige natuur hebben met veel beboste bergen, gevarieerde landschappen en prachtige stranden met heldere en diepblauwe zeeën. De kenmerken qua natuur van de eilanden komt omdat de eilanden minder dicht bevolkt zijn dan vele andere Griekse eilanden. Daarnaast is de ligging ook wat hoger waardoor het er ietsjes minder warm kan zijn. De eilanden liggen relatief geïsoleerd van de andere Griekse eilanden, ze hebben minder uitgebreide veerdiensten en dus ook minder toeristisch.Ionische eilanden

Corfu

Corfu of ook wel Korfu, is eigenlijk altijd al een van de meest populairste bestemmingen geweest. Zelf decennia terug hadden de Romeinen Corfu ontdekt en hebben het eiland nog mooier gemaakt met hun prachtige rijke architectuur. Op Corfu kan je heerlijk tot rust komen, genieten van de vele oude kerkjes en naar de rijke musea gaan. Je kan perfect tot rust komen op de vele stranden die het eiland rijk is. Daarnaast kunnen er ook verschillende watersporten beoefend worden op een aantal stranden, bekijk altijd eerst even of het desbetreffende strand geschikt is voor de sport die je wil gaan beoefenen daar.

Corfu

Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van de eilanden van de Ionische zee. Het eiland is hoog, en heeft bergtoppen tot aan de 1590 meter. Toerisme was er op het grootste eiland voorheen niet veel. Maar toen er een roman werd verfilmd kwam het eiland in de aandacht, met zijn prachtige kleine pittoreske dorpjes. Onder Kefalonia ligt een onbewoond eiland wat ook wel het konijneneiland wordt genoemd, dit komt omdat het er stikt van de konijnen en dat is aardig zeldzaam in Griekenland. Daarnaast is er genoeg te doen, zo kan je het oude havenstadje Fiskardo bezoeken. Er kan gewinkeld worden maar ook heerlijke speciale gerechten gegeten worden en streekwijnen gedronken. Daarnaast moet je echt een bezoek plegen aan het meer van Melissani. De foto zal genoeg zeggen.

Kefalonia

Lefkas

Lefkas, ook wel Lefkada genoemd, is het meest bezochte eiland van de Ionische eilandengroep. Dit komt omdat het een zeer aantrekkelijk eiland is met gouden stranden, spectaculaire grotten, een aantrekkelijke hoofdstad (Lefkas-Stad), verschillende watervallen en een groot aanbod aan hotels. Er zijn twee prachtige stranden die leuk zijn om te bezoeken. Een van de twee, Gyra, heeft een lengte van wel 7 kilometer en ook al is het erg geliefd onder vele toeristen en Grieken zelf, je kan het er nooit druk noemen. Daarnaast is het leuk om het fort van Santa Maura/Mavra te bezoeken.

Lefkas

Zakynthos

Zakynthos heeft een van de meest vruchtbare gronden van Griekenland, dit komt omdat de grond hier zeer rijk is aan mineralen, vochtige winters en warme zomers heeft. De stranden van Zakynthos behoren tot de mooiste van het mediterrane gebied. Wat echt aan te bevelen is, is het bezoeken van het smokkelschip Panagiotis een van de meest gefotografeerde zandbaai van heel Griekenland. De prachtige baai van Navagio kan je ook echt niet overslaan en is alleen te bezoeken met een boot. Daarnaast is het perfect om hier te snorkelen of te (leren) duiken. Het water is zo helder dat je veel kan zien onderwater. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid dat u op dat moment oog in oog komt te staan met de zeldzame Caretta-Caretta schildpadden.

ZakynthosIonische eilanden