Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Malia is een plek waar veel jongeren komen om een fantastische feestvakantie te beleven vol liefde en avontuur. Voor een rustige vakantie kan je ook naar Malia, al word het toch afgeraden omdat het over het algemeen erg druk is in Malia. Het vinden van een wil om te feesten is niet lastig in Malia, er zijn genoeg uitgaansgelegenheden en je word helemaal meegezogen in de geweldige sfeer. Het vliegveld in Heraklion ligt slecht 40 km van de badplaats, er is dus geen spraken van een lange busrit tussen het vliegveld en Malia. Laten we nou eerlijk zijn, wie zit daar nou op te wachten na een geweldige vakantie?

 

Toerisme

In Malia staat het vermaken van de toeristen centraal. Dit is ook zeker te merken aangezien er een groot aanbod aan clubs, barretjes, speelhallen en restaurants is. Je kan in Malia van pizza of een hamburger tot een lekker Griekse maaltijd eten, in vervolgens een gezellig barretje in te duiken en een drankje te doen. De drankjes zijn over het algemeen niet heel duur in de barretjes, hier komt nog eens bij dat het personeel je mooie deals aanbied waardoor de drankjes nog goedkoper worden. Als de zin om te feesten een beetje begint door te komen, zijn er genoeg clubs die deze zin kunnen volbrengen. Er is een club voor iedereen, zo is Apollo bijvoorbeeld de ideale plek voor de R&B en hiphop liefhebbers en ZigZag ideaal voor de dance music liefhebbers. Al met al is er voor iedereen wel wat te vinden. Onderweg is er nog een hoop vertier, bijvoorbeeld een ritje op een mechanische 11stier of een paar keer slaan op een boksbal.

Malia heeft ook nog een oud gedeelte wat bewaard is gebleven en waar je nog een soort van de authentieke sfeer van Malia is terug te vinden. Dit gedeelte ligt achter de Agios Nektarios kerk, en je kan er door de gezellige smalle straatjes lopen of een lekker hapje eten of wat drinken op één van de vele terrasjes. Ook is er een oude ruïne te vinden van een archeologische opgraving van het Minoïsch Paleis. Dit paleis stam af uit de late bronzen tijd.

Als je er aan toe bent om even uit Malia te gaan om even iets anders te bezoeken kan je naar Chersonissos gaan wat enkele kilometers verwijderd is van Malia. Chersonissos is vergelijkbaar met Malia, alleen is het wat meer gericht op de Nederlandse toeristen. Ook is er Star beach te vinden, dit is één van de meest bekende feeststranden van Europa, er worden daarom ook hele mooie feesten gegeven.

 

Stranden

Malia beschikt over één van de langste zandstranden van Kreta, dit heeft er ook voor gezorgd dat Malia zo populair is geworden. Op dit strand kan er lekker worden genoten van het heerlijke weer in de zomermaanden, dit blijkt aangezien het een druk bezocht strand is. Het strand wordt over het algemeen pas drukker in de namiddag. Dit komt omdat de jongeren lang uitslapen om de nacht erna weer door te kunnen pakken.

Al met al is Malia een hele energieke en bruisende plaats, waar veel jongeren de tijd van hun leven beleven.

 

Naamloos