Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Rhodos

Griekenland - Rhodos2
Bron: http://www.holidayguru.nl/wp-content/uploads/2014/01/Artikelbild_Rhodos_Kueste_Haeuser.jpg

Griekenland, een prachtig land. Een land wat bekend staat om zijn honderden eilanden. Al deze eilanden liggen in de Egeïsche Zee. Deze zee ligt tussen Griekenland en Turkije en is onderdeel van de Middellandse Zee. De Egeïsche Zee kent veel eilanden waarvan velen niet meer bewoont worden. Sommige eilanden zijn geheel gericht op toerisme. Een van die prachtige eilanden die net nog binnen de grens van ligt van de Egeïsche Zee is het eiland Rhodos. Rhodos, hoewel het dicht ligt in de buurt van Turkije, behoort tot Griekenland. Het eiland Rhodos wordt meestal Rhodes, Rhodos, Rodos of Rhodas genoemd.

Rhodos is een eiland met een rijke geschiedenis. Het is ontzettend fijn om er te relaxen, het is een eiland van groene bergen en heuvels, groene valleien en heeft grote kusten met stranden. Rhodos is niet alleen voor het relaxen. Door de rijke geschiedenis heeft elke steen op het eiland mooie verhalen aan zich verbonden. Zo bestond de stad Rhodes al sinds het jaar 400 voor christus.

Rhodos is een van de grotere eilanden in de zee. Rhodos is de grootste van zijn eilanden groep. Het is daarom ook een interessante plek om als backpacker en eiland hopper te beginnen op het mooie eiland Rhodes. Via Rhodes kun je dus alle kanten op. Maar je zal alle tijd nodig hebben als je heel Rhodes wilt ontdekken. Rhodos is een eiland voor elke soort toerist. Van de backpackers tot de meer luxe liefhebbers. Je kunt overal, zelfs in de kleinere dorpjes, genieten van het eten en drinken. Je zal geen moeite hebben om een leuke bar te vinden. Hier komt ook meestal het lekkerste eten vandaan. Andere kiezen ervoor om zoveel mogelijk eilanden te kunnen bezichtigen die Griekenland te bieden. Op geen ander eiland als Rhodos kun je zoveel geweldige dorpjes ontdekken.

Geschiedenis

Voor de toerist die wel wat geschiedenis kan waarderen zal zeker goed zitten op Rhodos. Rhodos heeft namelijk een lange geschiedenis en daar is nog ontzettend veel van terug te vinden. Je hebt bijvoorbeeld veel keuze tussen musea om te bezichtigen. Je kunt je avontuur beginnen in het archeologisch museum van Rhodos.

Dit museum is te danken aan The Knights van Rhodos. The Knights Hospitaller hebben na de val van Jerusalem in 1291 een nieuwe hoofdkwartier moeten openen. The Knights Hospitaller waren een groep die verbonden waren met een ziekenhuis in Jerusalem. Na de eerste kruistocht werden The Hospitallers een militaire en religieuze groepering voor de Pauselijke staten. Na de val van Jerusalem moest de militaire en religieuze groepering een nieuwe locatie vinden. Vervolgens hebben The Knights voor honderden jaren Rhodos hun thuis gemaakt.

Geïnteresseerden in de militaire en religieuze groepering hebben veel meer dan alleen een museum om van te genieten. Door The Knights zijn er tal van kastelen en andere verdediging constructies ontstaan die tot op de dag van vandaag nog steeds te zien zijn. Om de kastelen even voor u op een rijtje te zetten:

Griekenland - RhodosCastle
Born: http://www.athenstourgreece.com/wp-content/uploads/2010/05/RhodesCastle.jpg
 • Archangelos Castle
 • Asklipio Castle
 • Feraklos Castle
 • Kritinia Castle
 • Lardos Castle
 • Monolithos Castle

Deze kastelen zijn over heel het eiland verspreid. Velen verbonden aan een eigen dorpje. In vele dorpjes zijn ook andere bezienswaardigheden, zoals kerken die al rond het jaar 1100 zijn gebouwd. Dat is drie honderd jaar voordat The Knights het eiland Rhodos hun thuis maakten.

Hoewel The Knights een lange tijd hebben gewoond op Rhodos waren zij lang niet de eerste hier. Vele voor hun hebben de strategische potenties van Rhodos al ontdekt. Door zijn belangrijke ligging is het al sinds 407 Voor Christus bewoont. In 407 Voor Christus werd de stad Rhodes opgericht. Deze oude stad staat al sinds 1988 op de UNESCO World Heritage site.

Eten en drinken

Hoewel Rhodos een rijke geschiedenis heeft zijn er ook nog andere dingen je kunt beleven in Rhodos. Heel het eiland van Rhodos kent veel verschillende dorpjes. Elk dorpje heeft weer zijn eigen kroegjes en hostels. Sommige restaurants op Rhodos kennen zelfs internationale onderscheiding. De keuken op Rhodos kent door zijn achtergrond in geschiedenis ingrediënten en gerechten van over drie continenten. De restaurants kennen elementen van Azië, Afrika en Europa. Daarnaast kent de keuken van Rhodos verschillende even geweldige wijnen van hun eigen lokale wijnhuizen.

Een voorbeeld van een van die heerlijke restaurantjes is de Akti Lxia. Dit is een restaurant dat zich bevind in het kleine dorpje van Lalysos. Hier heerst een sterke Griekse keuken. Lalysos ligt aan de kust en u zult daarom bij Akti Lxia kunnen genieten van uw maaltijd bij het water met een prachtig uitzicht. Dit is natuurlijk slechts het begin van alle restaurantjes die Rhodos te bieden heeft.

Wat te doen

Voor uw vakantie naar Rhodos zult u veel tijd moeten inplannen om heel het eiland te kunnen ervaren. Naast de natuur, restaurantjes, dorpjes, bezienswaardigheden en geschiedenis zijn er nog veel andere activiteiten in Rhodos. Hier volgt nog een leuke lijst van activiteiten die Rhodos te bieden heeft:

 • Scuba Diving
 • Paard rijden
 • Wielrennen
 • Wandelen
 • Golf

Naast deze sporten heeft Rhodos ook een actief nachtleven. Rhodos heeft namelijk een populaire feestsfeer. Rhodos kent meer als 500 bars en clubs. Er is voor iedereen wel wat te vinden op het eiland.

Daarnaast kan de persoon die van winkelen houd genieten van de oude en nieuwe winkelstraten van Rhodos. Veel producten die Rhodos te bieden heeft zijn ontstaan door hun lange geschiedenis.