Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Corfu, al sinds jaar en dag een van de populairste Griekse vakantiebestemmingen! Het eiland, dat bij de eilandengroep van de Ionische eilanden hoort, trekt jaarlijks duizenden bezoekers en dat is natuurlijk niet zo vreemd, zeker niet als je weet wat er allemaal te doen is op dit prachtige groene eiland. Door de vele buien in de winters, kent het eiland veel vegetatie en prachtige groene gebieden. Het landschap is gevarieerd: van de het hoge punt bij de Pantokrator bergketen, tot de vlakke grasvelden en de prachtige watergebieden: er is altijd wel genoeg te doen op Corfu.

Corfu is een van de eerste Griekse eilanden die toeristisch in trek raakte. Je vind dan ook veel hotels, appartementen en andere plekken waar jij jouw vakantie door kunt brengen. Ondanks dit, heeft Corfu toch ook absoluut haar authentieke en eigen charme weten te bewaren.

greece1_2249153b

Corfu staat bekend om haar heerlijke wijnen en kwalitatief geweldige olijfolies. De gelijknamige hoofdstad Corfu, zal je zeker op en top vermaak bieden en wordt niet voor niets als een van de mooiste Griekse steden gezien. Gebouwd tussen twee Venetiaanse forten, is de stad een verzameling van charmante smalle straatjes en imposante Byzantijnse kerken.

Een stukje geschiedenisposeidon_sculpture

In het Grieks heet Corfu Kerkya en deze naam heeft het eiland te danken van de nimf Korkira, de dochter van riviergod Aesopos. Poseidon, de oppergod van de zeeën, zou volgens de legende stapelverliefd zijn geworden op de mooie Korkira en haar hebben meegebracht naar het eiland, dat sindsdien naar haar heet.

Archeologisch vondsten en onderzoeken hebben uitgewezen dat Corfu in de 7e tot de 4e eeuw voor christus een zeer belangrijk handelscentrum was met grote commerciële waard. Er werd veelvoudig handel gedreven met de handelslui uit de grote steden uit de Adriatische zee.

Oorspronkelijk een kolonie van Kortinthe, hebben de mensen van  Corfu Athene om hulp gevraagd om zich te ontdoen van deze bezetting. Dit leidde tot oorlog, namelijk de Peloponnische Oorlog. Dit was niet de laatste keer dat Corfu bezet werd: ook de Spartanen, de Illyriers en de Romeinen hebben geheerst over het eiland. Na overheersing door onder andere de Venetianen, Napoleon brak in 1821-1864 eindelijk de Griekse revolutie. Deze revolutie maakt een einde aan alle bezettingen, waarvan het Engelse bewind het laatste was, en bracht alle eilanden aan de Ionische zee weer terug onder Grieks bewind.

Wat is er te zien?

Door de strategisch voordelige ligging, heeft Corfu een zeer rijk verleden. De overheersers van het eiland hebben allen hun sporen nagelaten op het eiland, wat vandaag de dag vooral terug te zien is in de architectuur op het eiland. Dit was een ratjetoe van allerlei stijlen en dat is het vandaag de dag eigenlijk nog steeds.

OVERVIEW+-+Corfu+Old+Town

Archeologische onderzoek heeft aangetoond dat de oude hoofdstad van Corfu zich in de buurt van Kanonini bevond. Deze stad was zeer modern voor haar tijd, met twee havens, een agora, diverse stadions, theaters en vele Dorische tempels. Deze oude stad werd echter in de 6e eeuw vernield en de bewoners vluchtten naar het noorden, om daar het huidige Corfu op te richten. In de 14e eeuw vernietigden de Venetianen tijdens hun bezetting van Corfu veel van de middeleeuwse huisjes, alvorens deze te vervangen met forten en verdedigingstorens. Later kwamen hier ook kerken, plaatsjes en openbare monumenten bij, die de stad de uitstraling van een Italiaans Renaissance stadje gaf.

Tijdens de Franse bezetting en daarna de Engelse bezetting, begon de aanleg van de grote Esplanade, en tevens de prachtige paleizen van Saint Michel, Mon Repos en Saint Georges.

Na de Griekse revolutie zijn ook veel monumenten opgericht, zoals het gemeentelijk theater. Helaas zijn ook veel van deze monumenten verloren gegaan tijdens de wereldoorlogen.

Wat ook de moeite waard is, zijn de mooie kerkjes op Corfu. De bekendste en mooiste kerk van het eiland is de Saint Spyridon. Je zult prachtige schilderijen zien en zeker je ogen uitkijken.

Ga ook zeker eens naar een van de interessante musea die het eiland rijk is. Zo kun je een bezoekje brengen aan het archeologische museum, het Byzantijnse museum maar ook de gemeentelijke galerij, het museum van papiergeld, het museum van Solomos of ga je liever voor iets moderner? Ga dan naar het museum voor populaire kunsten.

Heerlijk naar het strand13-jpg

En last but not least, kun je op Corfu natuurlijk ook heerlijk naar het strand. Het eiland heeft lange zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen maar ook kunt genieten van de natuur. Je loopt namelijk zo uit het groen naar het strand, de duinen en de kliffen aan. Dit is dus ook zeker een aanrader als je van wandeltochten houdt. Ook watersporters kunnen hun hart ophalen op Corfu, enkele van de stranden op Corfu is uitstekend uitgerust om aan watersport te doen. Ga van te voren wel even na of het strand bij jou in de buurt hiervoor geschikt is, want het mag niet op elk strand.

Aanbiedingen Corfu

Corfu