Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ontdek Chalkidiki!

Rate this post

Het prachtige Chalkidiki is een schiereiland van Griekenland en ligt in de Egeïsche zee. Chalkidiki is een veelzijdig eiland met prachtige natuur en een azuurblauwe blauw, één die niet vaak meer ziet in Europa.
Chalkidiki is vrij nieuw voor toeristen en daarom is dit eiland nog redelijk ongerept. Ondanks dat het nog redelijk onbekend is heeft Chalkidiki alles wat toeristen zich kunnen wensen. U kunt er iets van de historie proeven, heerlijk genieten op de prachtige stranden of gezellige vissersplaatsjes bezoeken, op Chalkidiki kan het allemaal.

Bron: http://www.grieksegids.nl/macedonie/chalkidiki.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/macedonie/chalkidiki.php

 

Het eiland Chalkidiki ligt in de Egeïsche zee en is werkelijk een lust voor het oog. Het eiland heeft de aparte vorm van een hand met drie vingers. Twee van deze eilandjes (twee vingers) worden bezocht door toeristen. Op deze twee eilandjes zijn verblijfsfaciliteiten te vinden voor toeristen.
Kassandra is het drukstbezochte eiland. Op dit eiland zijn een hoop barretjes, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden.
Sithonia is in tegenstelling tot Kassandra juist een rustig eiland. Op dit eiland kunt u vooral genieten van de prachtige natuur. Op dit eiland heerst een relaxte sfeer en de plaatsjes liggen iets verder van elkaar af. Ondanks dat Sithonia een rustig eiland is kunt u hier ook zeker uitgaansgelegenheden vinden.
Kortom beide eilanden zijn zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. Beide eilanden worden ook getypeerd door hun azuurblauwe zee en prachtige baaien.

 

Geschiedenis
Er wordt gezegd dat Chalkidiki al sinds de prehistorie bewoond is. Door de tijd heen hebben verschillende volken in Chalkidiki gewoond. In Stagira, een eeuwenoude stad in Chalkidiki, is de Griekse filosoof Aristoteles geboren. Dat dit eiland de geboortestad van Aristoteles is, is door heel het eiland heen te zien. Er zijn vele mythes ontstaan op dit eiland, dit zal u niet verbazen aangezien Aristoteles hier is geboren.
Er zijn op Chalkidiki vele gebouwen blijven staan uit de oudheid. Het mooie van de historie op dit eiland is dat bijna alle overblijfselen nog intact zijn.

 

Bron: http://mygreecetravelblog.com/wp-content/uploads/2013/07/Marathias-beach-at-Halkidiki-from-the-Greece-in-Photos-Facebook-page.jpg
Bron: http://mygreecetravelblog.com/wp-content/uploads/2013/07/Marathias-beach-at-Halkidiki-from-the-Greece-in-Photos-Facebook-page.jpg

De prachtige natuur van Chalkidiki
Chalkidiki heeft allereerst een prachtige natuur. Op het eiland bevinden zich verschillende beschermde natuurgebieden. Eén van deze natuurgebieden is het meer ‘Mavrobara Lake’. Dit meer ligt midden in het bos, het bos van pijnbomen, en in dit meer wonen maar liefst twee bedreigde schildpadsoorten. Naast het prachtige meer heeft Chalkidiki ook twee prachtige bergen. De eerste is ‘Mount Itamos’ deze berg heeft een prachtig uitzicht over de drie verschillende landen.

‘Mount Athos’ is waarschijnlijk het meest bijzondere stukje van Chalkidiki. Mount Athos staat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat zegt natuurlijk wel wat!

Chalkidiki heeft naast haar mooie bergen en meren nog meer prachtige natuur te bieden. De stranden op dit eiland zijn namelijk adembenemend. Nergens in Europa vindt u een mooiere zee, deze is werkelijk azuurblauw, dan in Chalkidiki. Dit eiland bezit eindeloze stranden met idyllische baaitjes. U kunt dus op uw vakantie van het weer genieten op een uniek strand en u kunt uw ‘eigen’ baai uitkiezen om uw dag door te brengen.

Schermafbeelding 2015-09-24 om 16.50.05Om optimaal te kunnen genieten van de natuur op Chalkidiki kunt u op verschillende manieren dit eiland ontdekken. U kunt een auto huren, maar dan bent u wel heel snel het hele eiland over. Om de cultuur en de natuur van Chalkidiki beter te leren kennen kunt u één van de vele fiets- of wandelroutes kiezen. Op deze routes komt u langs vele bezienswaardigheden en leert u het eiland echt goed kennen. Houdt u van iets meer avontuur? Dan kunt ook kiezen deze routes te paard langs te gaan.

Ook kunt u de prachtige zee nog meer gaan ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een zeiltocht over het prachtige water. Chalkidiki heeft ook een prachtige onderwaterwereld. Deze wereld kunt u ontdekken door te gaan duiken. Geniet van het prachtige koraal of de kleurrijke vissoorten. Wat het duiken in Chalkidiki bijzonder maakt is dat u niet alleen dieren en planten kunt vinden onderwater. In deze onderwaterwereld zijn namelijk ook een hoop grotten en scheepswrakken te vinden, een echte beleving dus.
Terwijl u het eiland aan het ontdekken bent moet u niet vergeten te genieten van alle lokale lekkernijen, zo kunt u letterlijk Chalkidiki proeven!

 

Bron: http://www.degrieksegids.nl/fotos/kassandra-chalkidiki/groot/kassandra-chalkidiki-094.jpg
Bron: http://www.degrieksegids.nl/fotos/kassandra-chalkidiki/groot/kassandra-chalkidiki-094.jpg

Bezienswaardigheden
De natuur en bezienswaardigheden zijn in Chalkidiki eigenlijk met elkaar verweven. De combinatie van de prachtige bergen en de oude historische gebouwen is werkelijk adembenemend.

Een voorbeeld van deze verweven natuur met bezienswaardigheden is ‘Mount Athos’. Deze berg is van zichzelf al prachtig, maar op deze berg bevinden zich ook verschillende kloosters. Deze kloosters worden nog steeds gebruikt. Er wonen in deze twintig Orthodoxe kloosters alleen monniken. In de kloosters wordt wel bezoek ontvangen, maar dan mogen slechts tien toeristen en honderdtwintig Grieken tegelijk het klooster bezoeken. Het klooster is niet toegankelijk voor vrouwen. Vrouwen kunnen het klooster wel bewonderen vanaf zee op een rondvaart boot.

Schermafbeelding 2015-09-24 om 15.54.56Athos is een autonome monnikengemeenschap. Er wonen in Athos maar liefst 1.500 monniken, deze leven in verschillende gemeenschappen in Athos. Er gelden dus strenge regels op Athos. Wanneer u, als man, Athos wilt bezoeken moet u een visum aanvragen. Vraag dit visum wel van te voren aan, want er mogen zoals u net gelezen heeft maar tien toeristen (buitenlanders) naar binnen.

Op Chalkidiki zijn archeologische opgravingen en musea te vinden. Als u de échte cultuur van Chalkidiki wilt ontdekking moet u zeker een aantal van deze bezienswaardigheden bezocht hebben. Doormiddel van de eerder genoemde fiets- en wandelroutes komt u er vele tegen. Wilt u nu de echt grootste archeologische vondsten bezichtigen? Bezoek dan Stagira. Deze plaats is dé archeologische bezienswaardigheid van Chalkidiki. Deze plaats, tevens de geboorteplaats van Aristoteles, is vrij toegankelijk en er worden hier dagelijks nieuwe opgravingen gedaan. Een echte archeologische beleving dus!
Een andere bijzondere plaats in Chalkidiki is Petralona. In Petralona is een schedel gevonden uit de steentijd, een schedel van een mens. Deze vondst is gedaan in de druipgrotten van Petralona. Deze grotten zijn prachtig om te bezoeken. In heel de grot kunt u mooie stalactieten en stalagmieten vinden, door de goede belichting zijn ze goed te bestuderen.

 

Naamloos
Bron: http://www.grieksegids.nl/macedonie/chalkidiki.php

Faciliteiten & Accommodaties
Naast alle prachtige bezienswaardigheden heeft Chalkidiki ook een hoop gezelligheid te bieden. Er zijn (vooral op Kassandra) vele barretjes en uitgaansgelegenheden. Het uitgaan wordt hier aangeprezen als zeer goed. Uitgaan kunt u het beste doen op de uitgaansstrip van Kallithea. Deze strip is de beste keuze als u een avond los wilt gaan in Chalkidiki. In veel van deze clubs treden regelmatig internationale artiesten op, sommige clubs worden dan ook door 2000 mensen tegelijk bezocht.

Als u houdt van uitgaan in iets relaxtere clubs kunt u het beste naar Nea Skioni gaan. In deze plek kunt u genieten van de iets traditionelere manier van uitgaan.
Op Chalkidiki wordt er steeds meer aan de toeristen gedacht. Er zijn prachtige hotels en accommodaties aangelegd om uw tijd in Chalkidiki alleen maar fijner te maken.

Schermafbeelding 2015-09-24 om 15.56.09

Op Chalkidiki zijn allerlei verschillende accommodaties te vinden. Zo zijn er hotels van twee tot vijf sterren. Deze hotels zijn enorm uitgebreid en zijn van uitmuntende kwaliteit. Als u een reis naar Chalkidiki boekt inclusief hotel krijgt u er soms ook een huurauto bij. Met deze huurauto kunt u snel van plaats naar plaats op Chalkidiki.
Als u van meer ruimte en vrijheid houdt kunt u ook kiezen voor een appartement of villa.  Ook deze appartementen en villa’s zijn van hoge kwaliteit. Helemaal als u op vakantie gaat met uw gezin is een appartement uitstekend, uw kinderen zullen de tijd van hun leven hebben.

 

Op vakantie naar Chalkidiki met..
Chalkidiki is een enorm veelzijdige vakantiebestemming. Er is dus géén leeftijdscategorie die zich hier niet kan vermaken. Als u samen met uw partner op vakantie gaat kunt u genieten van het heerlijke weer liggend in één van de rustige baaitjes. Ook de natuur zal u op dit eiland verbazen, nog niets is aangetast door het toerisme. Daarnaast kunt u van de cultuur, de historie en het heerlijke eten genieten op dit eiland.
Als u met uw gezin op vakantie gaat is Chalkidiki ook een uitstekende bestemming. U kunt verblijven in een prachtig appartement dichtbij één van de vele stranden. De baai bied u veiligheid voor uw kinderen, ze kunnen niet verder dan de lengte van de baai. Daarnaast kunt u samen met uw gezin iets van de cultuur proeven op één van de vele fietstochten.
Wil je samen met vrienden op vakantie, op Chalkidiki zal je de tijd van je leven hebben. Overdag heerlijk relaxen op het strand en ’s avonds met vrienden drankjes drinken in één van de vele barretjes. Dan eindig je natuurlijk aan het einde van de dag in één van de geweldige clubs in Kallithea.

Kortom de combinatie tussen het comfort, de historie, de ongerepte natuur en prachtige stranden maakt Chalkidiki echt de ideale vakantiebestemming. Ontdek hoe uniek Chalkidiki is, dan kunt u na uw vakantie pronken met een geweldige vakantie op een nog ‘onbekend’ eiland.
Zien wij u binnenkort op Chalkidiki?

Bron: http://www.grieksegids.nl/macedonie/chalkidiki.php
Bron: http://www.grieksegids.nl/macedonie/chalkidiki.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beste aanbiedingen naar Chalkidiki vind u hier!

 

Schermafbeelding 2015-09-24 om 17.05.36