Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Een heerlijke wijn, een prachtig geurige zee en een combinatie van rust en historie. Het mooie zuidelijke eiland van Griekenland een ontspannen plek waar u het échte Griekenland zult ontdekken. Dit eiland, wat door geologische veranderingen eigenlijk geen eiland meer is, heeft een bergachtig en ruw landschap. Peloponnesos laat vele mythes tot leven komen, bekijk bijvoorbeeld het oude Korinthe of Mycenae.

Bron: http://www.abercrombiekent.co.uk/greece/images/Greece-The-Peloponnese-d.jpg
Bron: http://www.abercrombiekent.co.uk/greece/images/Greece-The-Peloponnese-d.jpg

Peloponnesos is een schiereiland ten zuidwesten van Athene, eigenlijk is Peloponnesos het grootste eiland van Griekenland. Dit eiland is enorm authentiek en niet zo bekend onder de toeristen. Het is een eiland waar heerlijk eten, mythologie, historie, natuur en ontspanning samenkomen. Ieder die op dit eiland is geweest beaamt dat deze plaats álles heeft. Het is een voordeel dat dit eiland onder toeristen niet zo heel bekend is. Op dit eiland komen voornamelijk Grieken om hun vakantie te vieren. Dit en geen massa toerisme heeft er voor gezorgd dat Peloponnesos nog enorm authentiek is. Het eten is écht Grieks eten, de natuur heeft enorm veel verscheidenheid en de mythologie komt hier tot leven, Peloponnesos is dé perfecte bestemming.

 

Geschiedenis
Peloponnesos heeft een interessante geschiedenis. Dit eiland heeft vele eigenaren gehad, van Turken tot Venetianen. Deze geschiedenis is goed terug te zien op het eiland. Al deze verschillende bevolkingsgroepen hebben namelijk gedurende hun verblijf vele bouwwerken gebouwd. Eén van de meest indrukwekkende bouwwerken is de Palamidi, gebouwd door de Venetianen. Palamidi is het grootste vesting complex in Griekenland. Palamidi bestaat uit acht bastions, elke had een eigen watervoorziening, voedselopslagplaats, munitiedepot en ga zo maar door. Vandaag de dag is Palamidi een prachtige archeologische plaats. Voordat u bij Palamidi kunt komen moet u eerst wel 857 treden op lopen, eerst waren dit er zelfs 999, dan heeft u nu geluk.

Bron: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Palamidi_evlahos.jpg
Bron: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Palamidi_evlahos.jpg

De geschiedenis van Peloponnesos is indrukwekkend, vele oorlogen en vele volken hebben dit eiland geteisterd en weer opgebouwd. Zo speelt ook de bekende stad Sparta, liggende in Peloponnesos, een belangrijke rol in de geschiedenis. Het was de stad waar vele soldaten woonden.
Wilt u meer van deze geschiedenis te weten komen? Dan zou ik u aanraden de vele overblijfselen op het eiland te bezoeken.
Eén historische bezienswaardigheid die u zeker gezien moet hebben is het Epidaurus. Dit theater is het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. Het theater, dat gebouwd is in de vierde eeuw, blijkt nog dezelfde perfect akoestiek te hebben als toen hij gebouwd werd.

Schermafbeelding 2015-11-16 om 17.07.26

Het Epidaurus bestaat niet alleen uit het theater, maar ook uit een stadion en verschillende tempels. Het is zeker de moeite waard om al deze bezienswaardigheden te bezoeken. Epidaurus was ook een zeer bekend kuuroord. Men geloofde dat de god van de geneeskunde hier mensen genas. Mensen van over de hele wereld kwamen hierheen om genezen te worden.
Nog even een weetje, een heel groot deel van het Griekse werelderfgoed ligt op dit prachtige eiland, Peloponnesos moet wel een bijzondere plek zijn!

 

Bron: http://www.reisverslagen.net/images/stories/Europa/GriekenlandPeloponnesos/Kanaal.JPG
Bron: http://www.reisverslagen.net/images/stories/Europa/GriekenlandPeloponnesos/Kanaal.JPG

Natuur
Peloponnesos heeft een ruw en bergachtig landschap. Wanneer u dit hoort, associeert u dat misschien niet met schoonheid, maar het is wel degelijk een prachtig landschap. Ondanks de ruwheid heeft dit landschap een grote verscheidenheid aan planten en bomen. De grond in dit gebied is ook wel degelijk vruchtbaar, er groeien veel verschillende soorten planten, bloemen en bomen.
Wanneer u Peloponnesos in één oogopslag ziet, ziet u groen. Groene bomen, groene wijngaarden, groene olijfgaarden en groene natuurgebieden. Daarnaast bevinden er in dit gebied vele rivieren en ligt Peloponnesos uiteraard aan de prachtige ‘Griekse’ zee.
Eén van de bijzondere wateren van Peloponnesos is het kanaal van Korinthe. Dit smalle kanaal verbind die Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe met elkaar. Dit kanaal wordt veel gebruikt en is ook prachtig om te zien voor u als toerist.

 

Eten & Drinken
U las het zo juist goed, wijngaarden en olijfgaarden. Peloponnesos is bekend om haar geweldig wijn en heerlijke olijven. Er zijn op dit eiland vele wijngaarden en olijfgaarden te vinden. In de wijngaarden worden verrukkelijke wijnen gemaakt. Er zijn op dit eiland maar ligt 22.000 hectare aan wijngaarden. Elke jaar wordt er op dit eiland 1,5 miljoen liter wijn geperst en dit zijn dan kwaliteitswijnen. Bekende griekse wijnen zoals Nemea, Mantinia, Mavrodapne van Patras en Muskaat van Patras worden hier gemaakt. De wijnen worden hier gemaakt van traditionele rassen zoals Chardonnay, Merlot en Viognier. Van de inheemse druivensoort Agiorgitiko worden enorm goede wijnen gemaakt, het is jammer dat ze geen grootschalige productie hebben anders zouden deze wijnen wereldwijd bekend zijn.
Naast de wijn zijn de olijven in Peloponnesos ook een grote bron van inkomsten. Door het prachtige klimaat op dit eiland zijn de olijven van enorm goede kwaliteit.
Het is dus niet Frankrijk waar u heen moet gaan voor een geweldige kwaliteit eten en drinken, maar Griekenland! Proef de geweldige wijnen en heerlijke olijven bij één van de lokale restaurants of wijn- en olijfboeren.

Wanneer u op vakantie gaat naar Peloponnesos zult u merken dat de kwaliteit van het eten uitzonderlijk hoog is. Grieks eten is gewoon weg erg lekker, maar in de toeristische steden van Griekenland is te merken dat het eten bijna massaproductie wordt. Daarnaast is het aanbod voor toeristen erg eenzijdig. In Peloponnesos bieden ze u écht Grieks eten. Een enorm aanbod aan kwaliteit eten, vers eten.
Zo is het leuk om in Peloponnesos Gythio te bezoeken, deze plaats wordt ook wel de Octopus hoofdstad van Griekenland genoemd. Het is een gezellige havenstad met gastvrije mensen. Vele vissers vissen hier dagelijks naar Octopus, het is hier een delicatesse. Wanneer u deze plaats bezoekt zou ik u aanraden een stukje te proeven, mmm.

Bron: http://www.onderwegnaarithaka.nl/assets/image-gallery/foto-gallery/griekenland/_resampled/SetWidth800-Gythio-inktvis-mei-2006.jpg
Bron: http://www.onderwegnaarithaka.nl/assets/image-gallery/foto-gallery/griekenland/_resampled/SetWidth800-Gythio-inktvis-mei-2006.jpg

 

Peloponnesos is een prachtig eiland. Een authentiek en traditioneel eiland die bekend staat om haar mythologie, eten, gastvrijheid, natuur en zo veel meer. Op dit eiland is werkelijk alles aanwezig voor dé perfecte vakantie. Het is een eiland zonder massatoerisme, een eiland waar u echt zult ontspannen. Dit eiland is makkelijk te bereiken per trein of bus, het is handig om hier een auto te huren wanneer u delen van het eiland wilt gaan bezoeken.

Bent u opzoek naar een heerlijke authentieke Griekse vakantie? Dan bent u op Peloponnesos helemaal op uw plaats. Ontdek wat Peloponnesos u allemaal te bieden heeft.

 

De beste aanbiedingen naar Peloponnesos vind u hier!

Schermafbeelding 2015-11-16 om 15.24.25