Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Rethymnon

Rethymnon (Réthimnon op zijn Grieks) is een populaire badplaats op het Griekse eiland Kreta. De plaats ligt in het noorden van Kreta, tussen de plaatsen Chania en Heraklion. De stad is een wirwar van straatjes, vol met gezellige restaurantjes, winkeltjes en cafétjes. Aan de andere kant van al deze straatjes en steegjes ligt een prachtig, warm Grieks strand aan de Middellandse Zee.

Op de boulevard van Rethymnon vind je ook veel restaurants, winkels, discotheken en cafés. Ook vind je hier de pittoreske haven van het stadje. Vanuit deze haven vertrekt een paar keer per week een boot naar het vulkaaneiland Santorini. Een dagexcursie naar dit eiland met de witte huisjes is een bijzondere variatie tijdens je vakantie.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om landinwaarts te trekken. Vanuit Rethymnon worden verschillende wandeltochten georganiseerd die je langs de mooie Kretenzische natuur meenemen. Je kunt echter ook zelf op avontuur gaan. Een auto is er immers zo gehuurd, en een wandeltocht naar het hoogste punt in Kreta met een prachtig uitzicht over de bergen van Kreta en Rethymnon-stad maakt uw avontuur meer dan de moeite waard.

In de stad zelf is veel te vinden op cultureel gebied. Begin juli kunt u genieten van het jaarlijkse wijnfestival wat er wordt georganiseerd. Hier worden heerlijke Kretenzische wijnen geserveerd, zoals de bekende ‘retsina’. In juli en augustus is elke hoek van de straat gevuld met dans, toneel en muziek. Ook worden er kunsttentoonstellingen en films vertoond. Een feestelijke en kleurrijke belevenis, niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie kinderen. Rethymnon is een veilige omgeving om Kreta beter te leren kennen.

 

Bezienswaardigheden

9432266411_5b531292b0_o

In Rethymnon is een van de grootste en best bewaarde kastelen van Kreta te vinden, het Fortezza. Het Fortezza wordt ook wel gezien als het grootste Venetiaanse fort ter wereld en is zeker een bezoekje waard. De kaap aan het einde van de landtong van Rethymnon wordt Paleokastro genoemd. Al sinds de 16e eeuw v.Chr. werden er belangrijke bouwwerken op deze heuvel gebouwd, zoals tempels voor Artemis, Athene en Apollo. Het fort is gebouwd van 1573 tot en met 1583 en diende onder meer als schuilplaats voor de bevolking van de stad, maar toen in 1645 de Turken de stad binnenvielen kon het fors geen weerstand bieden.

Tegenover de ingang van Fortezza ligt het Archeologische Museum, waarvan het gebouw oorspronkelijk een gevangenis was. In het museum zijn voorwerpen te zien vanaf de eerste bewoning van Kreta tot aan het heden. De uitgebreide collectie bestaat onder meer uit gereedschappen, aardewerk, beeldjes, munten en sarcofagen. Vanuit het fort is er een prachtig uitzicht over de stad en de Kretenzische zee.

Op zo’n 22 kilometer afstand, ten zuiden van Rethymnon, ligt de Kourtaliotiko kloof. Een wandeltocht door deze imposante kloof duurt zo’n 4 uur en op sommige plekken gaat de wandeltocht door water dat tot knie- of heuphoogte kan komen. De kloof begint bij het dorp Koxare en loopt tussen de bergen Kouroupa en Xiro Oros door, wat droge berg betekend. Het eindpunt is het prachtige Preveli strand met palmbomen. De kloof bevat prachtige watervallen en is de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren. Het is een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van Rethymnon.

Schermafbeelding 2017-02-09 om 14.51.37