Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Limnos of Lemnos is een voor Griekse begrippen groot eiland wat zich bevindt in het noordoosten van de Egeïsche zee. Het is nog niet heel bekend onder de toeristen waardoor het zijn originele sferen heeft behouden. Bij Limnos kunt u denken aan verlaten stranden, bergachtige dorpjes en interessante oudheden. Ook is er genoeg traditionele cultuur en Griekse oudheden. Voor de sportieveling zijn er perfecte omstandigheden om watersport te beoefenen. Limnos is een ideaal eiland voor een relaxte vakantie waar u heerlijk kunt genieten zonder last te hebben van anderen.

Schermafbeelding 2018-05-16 om 15.17.08

Het eiland

Limnos is een schitterend eiland wat deel uit maakt van de noordoostelijke Egeïsche eilandengroep. Andere eilanden die in deze groep zitten zijn bijvoorbeeld Thassos, Lesbos of Chios. Het eiland is gelegen tussen de eilanden Lesbos en Thassos. Zoals gezegd is het een vrij groot eiland, het staat dan ook op nummer 8 van grootste eilanden van Griekenland. Omdat het eiland vrij ver van Athene ligt heeft het zich nog niet ver ontwikkeld wat betreft toerisme. Hierdoor is het zelfs in het hoogseizoen een vrij rustig eiland. Toch is er veel te beleven op het eiland, van wilde gebergtes tot prachtige zandstranden langs de hele kustlijn. De oostkust van het eiland wordt steeds bekender om ideale omstandigheden voor watersport.

 

Als u overweegt Limnos te bezoeken zijn er diverse manieren om op het eiland te komen. Het eiland is te bereiken via het Limnos International Airport of via een boot van een van de omliggende eilanden.  De vluchten zijn voornamelijk vanuit Athene, het zal daarom dus makkelijker zijn om het eiland te bereiken via een ander toegankelijker eiland.  Let er wel op dat de verbinding met andere eilanden niet heel regelmatig is, controleer dit dus goed voor u weggaat.

 

Bezienswaardigheden Limnos

Er zijn verschillende unieke dingen te beleven en te zien op Limnos. Buiten de prachtige natuur heeft Limnos een rijke historie aan Griekse Mythologie. Toch is er niet heel veel toeristen, omdat het eiland niet veel wordt bezocht. Echter is zoals genoemd de watersport in opkomst op het Griekse Eiland. Zo wordt er onder andere veel gewindsurft en gekitesurft. Dit gebeurt dan vooral aan de oostkust van het eiland op strandingen als Keros, Zematas en Gomati. De wind is ideaal en er zijn dus al wat plekken om de benodigdheden te huren.

Verder zijn er veel stranden die allemaal hun eigen charmes hebben, daarom kan het leuk zijn om verschillende stranden te bezoeken. Daarnaast is Limnos ook een ideaal eiland om te wandelen. Ondanks dat er weinig vaste routes zijn, zijn er leuke routes te volgen die leiden naar oude dorpjes, kleine kerkjes en verlaten stranden. Zo zou het zomaar eens kunnen zijn dat je een privé strand hebt.

Omdat het eiland vrij vlak is kan je ideaal het eiland zelf verkennen. Dit kan je bijvoorbeeld wandelend, op de fiets of met de auto doen. De wegen op Limnos zijn namelijk in vrij goede staat. Tijdens je tocht kan je genieten van de beeldschone natuur en rust die het eiland kenmerken. In de buurt van de hoofdstad Myrina zijn veel zandstranden te vinden die een bezoekje waard zijn.

Schermafbeelding 2018-05-16 om 15.16.43

Als je ervoor kiest om zelf op avontuur te gaan kan je een van de vele dorpjes of kerken bezoeken. Veel van de dorpen zijn nog erg traditioneel en hebben hun lokale kleur en ambiance weten te behouden. Zo zijn ze te herkennen aan witte of gekleurde muren.

De hoofdstad van het Eiland is de prachtige havenstad Myrina wat zich bevindt aan de westkust van het eiland. De stad werd vroeger ook wel Kastro genoemd, wat kasteel betekend. In de kleine straatjes kan je veel winkeltjes vinden met traditionele producten en verschillende specialiteiten vinden zoals honing en wijn.

Schermafbeelding 2018-05-16 om 15.18.10

 

Natuur en Klimaat

Ondanks dat Limnos een vulkanisch eiland is, is het in verhouding met andere Griekse Eilanden niet heel bergachtig. Daarom heeft het eiland ook veel zandstranden. Toch zijn er ook stukken waar het iets bergachtiger is. Het heeft dan ook een maximale hoogte van ongeveer 430 meter. Het westelijk deel van het eiland heeft meer reliëf dan het oostelijk deel. Aan deze kant van het eiland zijn ook de mooiere stranden te vinden. Het oosten is vruchtbaarder en is dus groener. En groeien er veel verschillende groenten en fruitsoorten op het eiland. Dit komt voornamelijk door de gunstige omstandigheden van vlak land en vruchtbare vulkaan grond.

Met een oppervlakte van ongeveer 480 vierkante kilometer biedt Limnos veel voor iedereen. Het eiland is niet dicht bebost, toch zijn er veel vruchtbare gebieden waar bijvoorbeeld wijn wordt geteeld. Bovendien zijn er veel stranden die niet zo vaak worden bezocht en zo hun natuurlijke schoonheid hebben behouden.

Kenmerkend voor het eiland zijn de sterke winden die zich voornamelijk in augustus en de winter voordoen.  Er zijn bepaalde stranden waar de wind minder of niet aanwezig op, let daar dus op. Omdat het eiland vlak is zijn er veel zandstranden waar je ver in kan doorlopen. Dit is dus ideaal met kleinere kinderen. Daarnaast zijn er ook enkele stranden waar veel kiezels liggen. Limnos kent oneindig veel mooie stranden en rustige baaitjes.

 

Top 5 bezienswaardigheden

  • Thanos beach
  • Kastro van Myrina
  • Poliochni
  • Agios Loannis Beach
  • Keros Beach

 

Aanbiedingen Limnos vakantie

Deze hotels in Limnos hebben de hoogste klantwaardering en zijn daarom zeer geschikt voor een vakantie naar Limnos

Schermafbeelding 2018-05-16 om 15.04.02