Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Skopelos is een eiland en gemeente dat bij de noordelijke sporaden hoort, dit is gelegen aan de Egeïsche Zee. Het eiland heeft veel mooie stranden met helderblauw water en tradionele Griekse dorpen. Het eiland heeft in totaal 360 kerken. Elk jaar komen er veel toeristen om heerlijk te genieten van het mooie eiland.

Geschiedenis

Het eiland hete eerst pepartithos, na de Hellenistische periode werd het eiland Skopelos genoemd. Rond 100 v. Chr. was er een slachting door Turken waarbij alle inwoners om het leven kwamen. Tot de 17e eeuw heeft er niemand meer gewoon en bleef het dus onbewoond. Vanaf de 4e eeuw was er een bezetting van de Byzantijnen van 800 jaar, het eiland werd gebruikt als verbanningsoord. In 1538 hadden de Turken het weer in handen en werden hun de baast dit duurde heel lang want pas in 1830 werd het eiland onderdeel van Griekenland.

Bezienswaardigheden

Skopelos stad

Bron: http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/skopelos/skopelos-stad
Bron: http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/skopelos/skopelos-stad

Het wordt de lieflijkste havenstad van de Griekse eilanden genoemd. Je hebt de mooie en gezellige Griekse sfeer met witte huisjes, blauwe luiken, bloemrijke patio’s en veel gezellige steegjes. Je kunt urenlang wandelen in deze stad, je hebt overal kleine oude kerken en kronkelige straten. Er wordt gezegd dat Skopelos meer kerken heeft dan inwoners.

De Ágios Ioánnis-kerk

Als het eiland bekend staat om zijn vele kerken dan moet je er zeker een paar bezoeken. Één daarvan is de kerk/klooster De Ágios Ioánnis-kerk, dit is een witte kerk boven op een rots. Vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht op de gehele baai en het eiland Alonnisos. Een aanrader om hier een bezoekje aan te nemen, alleen al voor het uitzicht. Ook leuk weetje, hier vond namelijk de bruiloft plaats van Mama Mia.

Stranden

Het eiland is natuurlijk geliefd om zijn mooie stranden. Het verschilt van kleine inhammen tot grotere uitgestrekte zandstranden. Je hebt bij alle stranden helder blauw water en ieder strand heeft wel wat unieks.

Het stafilos strand

Een prachtige baai die erg veel wordt bezocht. het heeft een mooie zandstrand met indrukwekkende rotsen. De naam komt van koning Safilos, dit omdat er op een bepaald gebied archeologische vondsten werden gedaan wat werd toegeschreven aan hem.

Het Milia Strand

Bron: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/milia-strand-skopelos-grekland-435313
Bron: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/milia-strand-skopelos-grekland-435313

Dit is één van de mooiste stranden van Skopelos. Langs de kustlijn heb je allemaal pijnbomen wat zorgt voor een mooi beeld en het geeft een heerlijke geur af. In de zee heb je twee mooie karakteristieke rotsen die het water een soort in tweeën splitst.

Het Panormos strand

Dit strand ligt bij het dorpje Panormos, vandaar ook de naam. Door de aflopende zeebodem heb je hier mooie aflopende kleuren dat begint bij helder turkoois tot diepblauw. Daarnaast hebt je een mooie heuvelachtige omgeving met veel groen. Het is hier in de zomermaanden heel levendig en een goede plek voor watersporten.

Mama mia

Bron: http://www.abbaofficial.com/mamma_mia_the_movie.html
Bron: http://www.abbaofficial.com/mamma_mia_the_movie.html

Hoe leuk is dat, skopelos was het decor voor de film Mama Mia. De meest bekende scene is de trouwplechtigheid bij het kerkje Agion Loannis. Ook komen de stranden Kastani, Agnontas, Mila en Glisteri in beeld. En er is nog een deel van de film opgenomen in het haventje van Damouchari in Pilion. Dit is natuurlijk erg leuk om te bekijken omdat je het waarschijnlijk herkend van de film.

Uitgaan in Skopelos

Je hebt een aantal gezellige barretjes op het eiland, waar je een leuk nachtje tegemoet gaat. Bijvoorbeeld Mercuris bar die geopend is in 1997. In de zomer is dit de bekendste uitgaansplek van het eiland. Heerlijke muziek en lekkere cocktails. Ook de Swell Coffee bar is een aanrader. Dit is een warm en vriendelijke café met een mooie uitzicht op de zee. Ze zijn al in de ochtend geopend waar ze heerlijke rustige muziek draaien tot laat in de avond waarbij de jazz muziek aan gaat. Een goede plek om heerlijk tot rust te komen en lekker te relaxen.

 De beste aanbiedingen in Skopelos

Screenshot 2015-10-23 at 14.29.30 - Display 2