Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Dit schilderachtig eilandje lijkt in eerst instantie bijna nep. Blauwwitte huisjes, kleurrijke bloemen op een achtergrond van zwartbruine vulkanische rotsen vullen het landschap. Ezeltjes die rond paraderen als transportmiddel. Het lijkt bijna alsof u zich in een droom bevindt. Een eiland waar u de mooiste zonsondergang zult ervaren. Een eiland waar u archeologische ontdekkingen zult doen. Waar u kunt baden in warme bronnen en zich dicht bij deze natuurlijke schoonheden zult voelen. Santorini een eiland dat u moet ervaren!

Een stukje geschiedenis

santorini bezienswaardigheid
In 1500 v.Chr. vond er een vulkaanuitbarsting plaats dat het ontstaan van meerder eilanden veroorzaakte. Zo ontstonden Santorini, Kameni en Thirasia. Deze vulkaanuitbarsting is de geschiedenis in gegaan als de Thera uitbarsting en heeft grote invloed gehad op de Griekse geschiedenis. Door deze uitbarsting kwam er een einde aan de Minoische beschaving. De eerste grote beschaving van Europa. De vulkaanuitbarsting had een tsunami als gevolg. Theorie zegt dat de Thera uitbarsting de oorzaak was van de legende Atlantis.
Santorine heeft door de jaren heen verschillende namen gehad. Zo werd het eerst Thēra genoemd, vernoemd naar de vulkaanuitbarsting. Hierna is Santorini een tijdje bekend geweest als Strongýlē en Kallístē. Dat refereerde naar het uiterlijk van het eilandje namelijk de cirkelvormige en de mooiste betekent. Uiteindelijk werd Santorini vernoemd naar de heilige Sint Irene.

Wine and dine

wine ande dine santorini
De menu’s van Santorini zijn voornamelijk gevuld met vis, zeevruchten en schaaldieren. Ook zult u opmerkelijke groenten tegen komen zoals witte aubergine. Een echt lokaal traditioneel gerecht is duivelsrog. Santorini’s klimaat leent zich uitstekend uit voor deze dieren. Ze voeden zich met schaaldieren en zijn voornamelijk te vinden bij de vulkanische kusten. Ook slakken worden veelvoudig in Santorini geconsumeerd. Andere specialiteiten van dit eilandje zijn paddenstoelen en kleine tomaatjes die lokaal worden verbouwd. Bij het eten wordt voornamelijk wijn gedronken dat in de lokale wijngaarden wordt gemaakt. Voor de zoetekauwers is het traditionele dessert Loukamades zeker aan te raden. Dit zijn honingbeignets van bloem zout en bier.

Santorini by day

Santorini is een eiland die je meteen op foto’s zou herkennen. Wanneer u aankomt in Santorini kunt u niet anders dan tot rust komen en uw ogen uitkijken.
De Santorini vulkaan is onmogelijk te missen wanneer u dit eilandje bezoekt. Trek een paar stevige schoen aan en beklim de vulkaan. Eenmaal boven kunt u genieten van de adembenemende omgeving. Bij de Santorini vulkaan vindt u ook twee smalle eilandje Palea en Nea Kameni. Op het eiland Neo Kameni vindt u warme bronnen. Hier kunt u in baden of een warme modderbad nemen.
santorini strand
Santorini kent een zeer boeiende geschiedenis. Het is dan ook interessant om de Santorini Ancient Thira te bezoeken. Hier vindt u een archeologische schat. Bewonder de overblijfselen van tempels, baden, theater, gymnasium en een kerkje.
Een Toeristische trekpleister is de hoofdstad Fira. Hier zijn de prijzen iets duurder maar kunt u ook heel veel doen. Zo kunt u hier goed shoppen en musea bezoeken. De twee bekendste musea zijn het prehistorische en het archeologische museum. Er is hier zoveel cultuur om op te snuiven. Breng ook een bezoekje aan de Agios Minas Kerk. Dit is een van de bekendste en mooiste kerken van het eilandje. Vanaf Fira kunt u ook de oude have Skala bezoeken. Dan moet u wel 588 treden naar beneden. Dit kan door middel van een kabelbaan maar ook op een ezel. Deze ezels worden door veel Grieken in Santorini als transportmiddel gebruikt.
De zonsondergang is een speciale ritueel in Santorini. Voor de mooiste zonsondergang moet u in Oia zijn op Santorini. De zonsondergang hier is wereldberoemd. Er worden in verscheidenen barretjes klassieke chill out muziek gedraaid. U komt hier helemaal tot rust.

Santorini by night

Santorini is een eilandje dat niet bepaald bekend staat om het uitgaan. Toch kunt hier goed met de voetjes van de vloer. Oia, Fira en Perivolos zijn de beste plaatsen om uit te gaan.
• Koo Club: Populaire club in Fira. Mellow house trance en Griekse muziek.
• Kira Thira Jazz bar: Een jazz bar in de hoofdstad van Santorini. Heel bekend onder de toeristen. Voornamelijk wordt er jazz, Latin, Afrikaans muziek gedraaid. Er hangt hier een zeer relaxte sfeer.
• Enigma: Indrukwekkende atmosfeer, decor en muziek.
• Taj Mahal: Indiase stijl met veel kleuren. Ook de Taj Mahal café is een bezoekje waard.
• Tango: Een club met een balkon en een schitterende uitzicht. Stijlvolle muziek.
• Franco’s: Bar waar klassieke chill out muziek wordt gedraaid.
Grace-Santorini hotel

Top 5 bezienswaardigheden

• Santorini Volcano, Vulkaan die kan worden beklommen
• Oud thira, archeologische opgravingen
• Skaros Rock, rots met een schitterende uitzicht
• Red beach in Perissa, strand genoemd naar haar kleur
• Nea Kameni, twee vulkaaneilanden in de baai van Santorini

Top 5 hotels en appartementen

• Hotel La Mer Deluxe & Spa
• Appartementen Black Sand
• Appartenment Bella Santorini
• Appartementen Golden Sun
• Afroditi Beach Hotel & Spa

Vakanties Santorini

Santorini