Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Epirus, een bergachtig eiland in Griekenland. Een eiland waar u kunt ontsnappen aan de drukke van uw dagelijkse werkzaamheden. Een eiland met veel natuur, cultuur en rust. Dit eiland is erg bijzonder, vooral door haar natuur. Epirus heeft grote en kleine bergen met veel bos, prachtige vogels, bijzondere dieren, mooie stranden en eindeloze rivieren. Op Epirus kunt u al badend in de zee genieten van het prachtige uitzicht. Dit eiland geeft u het gevoel dat u even alleen op de wereld bent.

Bron: http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/2015/July/Greece_Epirus_Sivota.jpg
Bron: http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/2015/July/Greece_Epirus_Sivota.jpg

 

Epirus, een eiland dat één van de dertien districten is in Griekenland. Epirus is een redelijk groot eiland, u kunt het vergelijken met twee keer de provincie Gelderland. Dit eiland grenst aan het zuidwesten van Griekenland. Dit eiland is verdeelt in vier departementen. Deze departementen zijn: Thesprotia, Ioannina, Preveza en Arta. Vier verschillende departementen met alle vier hun eigen hoofdstad. Dit eiland heeft een landklimaat en staat bekend om haar prachtige landschap. Door de verschillende soorten bergen, bossen, beplanting en de uitgebreide vegetatie.

 

Epirus toen…
‘Apiros Gaia’ ook wel ‘Oneindige Aarde’, dat is waar Epirus haar naam van heeft gekregen. Het volk die Epirus deze naam gaf waren de Ipirotenis. Dit volk is waarschijnlijk het meest georganiseerde volk uit de Griekse Oudheid. Het volk van Epirus was een verdeeld volk, ze leefden in verschillende stammen. Tot aan de Hellenistische tijd bouwden zij geen sterke steden en liepen zij heel de dag bewapend rond om zich te beschermen. Na die tijd werd het volk iets moderner omdat zij zich gingen mengen in het moderne, ‘stadse’ Griekse volk die in de kuststreek woonde. Het eens zo ‘ouderwetse’ volk bouwde opeens steden in de klassieke Griekse stijl en werden beïnvloed in hun taal, cultuur en manier van leven.

Epirus heeft kleurrijke geschiedenis met veel diepe- en veel hoogtepunten. Ze hebben meegestreden en vele keren verlies geleden, maar zij zijn ook rijker en groter geworden. Het verhaal van Epirus is op het eiland nog goed terug te vinden, wilt u hier meer over weten is het aan te raden om de cultuur en historie van Epirus van dichtbij te gaan bekijken.

 

Epirus nu…
Het eens zo bruisende Epirus is dezen dagen aan het vergrijzen. Vele jonge mensen verhuizen naar de steden of toeristische plekken. U zult dus in de kleine dorpjes van Epirus een rustige bevolkingsgroep aantreffen. Deze plaatsen zijn aan te raden wanneer u verlangt naar een rustige vakantie in de natuur.

Wanneer u ook de toeristische plaatsen wilt bezoeken kunt u het beste naar Sivota, Parga of Zagoria. Deze plaatsen zijn goed te vertoeven voor de toerist. U vind hier vele activiteiten, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Bron: http://www.jiba.nl/utilpages/getimage.ashx?width=980&height=500&crop=True&file=Images/Web1/900000/21000/921000-Web1.jpg
Bron: http://www.jiba.nl/utilpages/getimage.ashx?width=980&height=500&crop=True&file=Images/Web1/900000/21000/921000-Web1.jpg

Wanneer u houdt van oude havens is het aan te raden om Igoumenitsa te bezoeken. Deze stad is en was erg gunstig voor de economie. Naast het toerisme is deze plek de grootste inkomsten bron voor het eiland.

Zoals al eerder verteld is Epirus verdeeld in vier ‘Departementen’. Hieronder vind u alle departementen met hun mooiste bezienswaardigheden.

 

 

Thesprotia
Thesprotia, het meest noordelijke deel van Epirus. Een bijzonder stukje Epirus. Thesprotia heeft een bijzonder grillige omgeving met vele baaien en inhammen. Vele bergen vormen dit gedeelte van Epirus. Er bevinden zich in dit gebied maar liefst drie verschillende bergketens. Het is een plek waar u heen moet gaan wanneer u houd van de pure natuur. U kunt namelijk op deze plek echt genieten van alle verschillende gebergten en valleien die Thesprotia u te bieden heeft. Tussen al deze prachtige gebergten liggen talrijke rivieren die dit eiland een prachtige uitstraling geven. Het is een plek om te ontspannen en uw hoofd leeg te maken. De hoofdstad van Thesprotia is Igoumenitsa, de belangrijkste havenstad van Epirus.

 

Ioannina

ioannina_03
Bron: http://www.voetstappen.nl/buitenland/griekenland/epirus/images/ioannina_03.jpg

Bent u opzoek naar een plek waar de historie en natuur samenkomen? Dan moet u eens een kijkje gaan nemen in Ioannina. Deze geweldige plek heeft een bergachtige omgeving met vele hoge bergen en diepe kloven. Dit contrast is nog beter te zien door de prachtige groene hellingen die deze plek bekleed. Wat zo mooi is aan Ioannina is dat de huizen, die gebouwd zijn van natuurstenen, zich verweven met de natuur. Deze huizen zijn gebouwd in een Zagori-bouwstijl en er bevinden zich twee dorpen op Ioannina die onbewoond zijn, de moeite waard om eens langs te gaan.

Naast alle bebossing op het eiland heeft Ioannina ook grote meren en wilde rivieren. Deze maken het landschap nog net wat rauwer. Een uitdagende wandeltocht langs deze rivieren staat zelfs ook op mijn bucketlist.

Wanneer u Ioannina bezoekt, vergeet u dan niet een bezoekje te brengen aan één van de vele prachtige grotten?

 

Preveza
Preveza is de het gebied dat ligt tussen Thesprotia en Ioannina aan de noordelijke kant en grenst met Arta aan de oostelijke kant. Het noordelijke deel van Preveza is daarom ook bergachtig. De gebergten die zich vooral bevinden in Thesprotia liggen ook voor een gedeelte in Preveza. Preveza heeft in tegenstelling tot Ioannina en Thesprotia ook vruchtbare grond. Door heel het gebied van Preveza liggen rivieren, rivieren die deze gebieden zo vruchtbaar maken. Een plek met mooie rustige strandjes en een leuke cultuur.

De hoofdstad van Preveza, Preveza-stad, is een mooie plek om als toerist te bezoeken. Het is een pittoreske havenstad en er zijn vele bezienswaardigheden zoals het Venetiaanse kasteel. Rondom deze plaats bevinden zich ook prachtige stranden, voor als u een dagje wilt ontspannen. In Preveza ligt tevens de toeristenstad Parga.

Bron: http://www.travelbits.nl/uploads/Accommodation/Parga/Parga%20stad/0.jpg
Bron: http://www.travelbits.nl/uploads/Accommodation/Parga/Parga%20stad/0.jpg

 

Arta
Arta is een mooie plaats met een beroemde baai. De naam van deze baai is Amvrakikos, een prachtige plaats en tevens een één van de belangrijkste biotopen van Europa. Nu zult u zich afvragen, wat is een biotoop? Een biotoop is een bijzondere plaats waar bepaalde diersoorten precies op hun plaats zijn. Een plek dus met vele bijzondere dieren.

Ik geef deze diersoorten geen ongelijk, want wat is de omgeving van Arta mooi. Arta is het meest vruchtbaar van alle vier de departementen. Ze heeft prachtige bergen, mooie valleien en vruchtbare vlaktes.

Arta’s must-see is de bekende brug, deze burg typeert echt dit departement.
Arta stad is een gezellige stad met veel mogelijkheden. U kunt er uitgaan, heerlijk uiteten en gezellig winkelen. Naast al deze mogelijkheden zijn er veel bezienswaardigheden die de historie van deze plek weerspiegelen.

 

Kortom Epirus is een geweldig eiland met veel variatie. U kunt er prima vertoeven wanneer u houdt van natuur, cultuur en ontspanning. Zien wij u snel op Epirus?

Schermafbeelding 2015-11-12 om 14.45.03