Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Athene is de hoofdstad van Griekenland, dit is het politieke, culturele en economische centrum van het land. De stad heeft ongeveer 664.046 inwoners. In Athene heb je de olympische spelen, het is de stad met wereldberoemde artiesten, het heeft een cultureel knooppunt met festivals en internationale evenementen en het is een wetenschappelijke centrum door de vele musea.

 

Athene is een goede plek voor een weekendje weg of een stedentrip. Lopen door de stad is goed te doen omdat door de hele stad bezienswaardigheden zijn te zien. Maar ook het open baar vervoer is makkelijk. Je kunt lekker shoppen op het moderne Ermou street en je hebt leuke marktjes zoals Monasiraki. De beste tijden om een bezoekje te brengen aan Athene is maart tot en met mei en van half september tot en met eind Oktober.

Bezienswaardigheden

Bron:  https://nl.pinterest.com/pin/554365035354650511/
Bron:
https://nl.pinterest.com/pin/554365035354650511/

Je hebt in Athene veel historie en hierdoor heb je veel mooie en oude bezienswaardigheden. Een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn:

De Akropolis

Dit is het hoogste punt van de stad, het is een berg van 156m die midden in Athene staat. Op de Akroplos staan een aantal heilige tempels. Het is de bekendste bezienswaardigheid van Griekenland. Ook heb je een museum die zeker de moeite waard is. Deze prachtige museum is gerenoveerd in 2011.

Agora

Agora ligt onderaan de Akropolis in het centrum van de hoofdstad van Griekenland. Het is een groot gebied met verschillende ruïnes en archeologische bezienswaardigheden. De hoogtepunten van dit gebied zijn de Stoa van Attalus met de tempel van Thission. Je kunt er gemakkelijk heen met een metro of bus.

Metropolis

Een prachtige kathedraal uit de 12e eeuw. Het is de grootste kerk van Athene en de zetel van de bisschop. Als je er goed naar kijkt zie je dat er verschillende stijlen inzitten. Dit komt omdat er drie architecten aan de kerk hebben gewerkt. Omdat het zo lang duurde met de kerk nam elke keer een andere architect het over. In totaal heeft het 20 jaar geduurd tot dat hij klaar was. De kerk werd gebouwd van marmer en binnen in heb je muurschilderingen en beeldhouwwerken dat ook weer een verzameling is van verschillende stijlen.

Plaka

Bron: https://www.flickr.com/photos/94535251@N00/
Bron: https://www.flickr.com/photos/94535251@N00/

Als je dan in Athene bent is het een aanrader om naar Plaka te gaan. Dit is namelijk de oudste volksbuurt van Athene. Je vindt hier de authentieke restaurantjes, souvenirwinkeltjes en gezellige cafeetjes. Je kunt hier lekker rondwandelen en genieten van de Griekse sfeer.

Fietsen

De beste manier om Athene te ontdekken is met de fiets. Je hebt hierbij verschillende bedrijven de je een tour aanbieden. Zo’n tour duurt ongeveer drie uur en hierbij ga je langs de mooiste en belangrijkste dingen van Athene. Met zo’n fiets tour krijg je gewoon een Nederlandse gids bij die je alles kan vertellen. Het leuke is dat je ook op plekken komt waar je anders nooit zou komen. De mindere toeristische plekken, dit zijn meestal de leukste plekken. Makkelijk is het om direct de eerste paar dagen van je vakantie een fiets tocht te doen. Hierdoor ontdek je de stad erg goede en kan je een beetje zien waar je nog heen wilt.

Eten & drinken

Athene is in de afgelopen 10 jaar geëvolueerd tot een culinaire stad van hoog niveau. Je hebt er veel trendy maar ook traditionele restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Atheners eten wel pas laat, in de middag is dit rond 14:00 en in de avond pas om 22:00. Als je dus de Nederlandse tijden houd kan je lekker rustig eten, want dan zit er waarschijnlijk nog niemand. Ook een ding wat je moet weten is dat er extra kosten bij komen. In alle restaurantjes wordt per consument een vast bedrag extra gerekend. Dit kan slechts 20 cent zijn maar het kan ook oplopen tot 6 euro. Dit kan je van te voren al weten, want meestal staat het boven of onderaan het menu.

Uitgaan in Athene

Bron: http://www.cntraveler.com/stories/2012-12-28/athens-greece-nightlife-bars-travel-guide
Bron: http://www.cntraveler.com/stories/2012-12-28/athens-greece-nightlife-bars-travel-guide

Athene is echt een uitgaansstad, dus een tip als je naar Athene gaat. Het uitgaansleven vindt niet alleen plaats in de clubs en bars maar ook gewoon op straat. De Atheners gaan meestal eerst naar een café in het centrum en daarna naar een club aan de kust. Handig is dat de tram 24 uur per dag rijden, je kunt hier dus overal naar toe in de nacht. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen of uren lang zoeken naar een uitgaansgelegenheid. Op elke hoek van de straat is wel wat te beleven. Ook gaan Atheners niet vaak alleen op staat. Ze gaan vaak met vrienden en bekenden en iedereen kan zich hier bij aansluiten als je een bekende bent.

De beste hotelaanbiedingen van Athene

Screenshot 2015-10-16 at 11.11.58 - Display 2