Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een last minute naar Griekenland

Rate this post

Een last minute naar Griekenland

Het land heeft veel eilandjes die populair zijn onder jongeren maar ook onder gezinnen en volwassenen. Ook heeft het land vastland naast de eilandjes met een schitterende natuur. Het is Griekenland met eilanden als Rhodos, Kreta en Lesbos. Zo zijn er nog genoeg eilanden die bezocht worden. Maar naast de bekendheid van de eilanden is de natuur en de cultuur zeker iets dat je moet bewonderen in het mooie Griekenland. Allerlei mooie gebouwen vanuit de tijd van de Grieken en de Romeinen even een keer terug in de tijd. Alsof de geschiedenis zich herleeft . Lees verder en kom erachter wat jij kan doen in Griekenland als je daar op vakantie gaat en wat je moet weten over het land. Zeker als je een lastminute Griekenland hebt geboekt is het leuk om door te lezen.

 

De voorbereiding

Als je naar lastminute Griekenland gaat kan je het beste met het vliegtuig gaan of als je het wat lijkt met een busreis. Maar vaak wordt er met het vliegtuig gereisd omdat dat het snelst is en het makkelijkst in verband met alle eilandjes die daar zijn. Het enige wat je namelijk dan nog na de vlucht moet doen is misschien een boottocht naar het juiste eiland maar vaak is de vlucht genoeg. Als het gaat om vervoer op het eiland zelf kan je heel goed met de auto. Het is wel verstandig om een auto alvast met de reis zelf erbij te regelen als u van plan bent een auto te huren. Het is namelijk zo dat de prijzen erg kunnen verschillen per aanbieder en zeker als u op het laatste moment besluit een auto te huren.  Ook zijn de taxi’s redelijk goedkoop daar in Griekenland dus dat kan ook om jezelf te verplaatsen van het hotel naar het vliegveld bijvoorbeeld. Wat betreft het openbaar vervoer is het erg beperkt en kunt u daar niet overal mee komen. Maar als u het openbaar vervoer wilt gebruiken is het aan te raden om de bus te gebruiken. Het is wel noodzakelijk om bij al het openbaar vervoer een kaartje te reserveren anders is de kans klein dat u mee kan.

Verder met de voorbereiding. Hier is een handig lijstje met wat mee te nemen voor een last minute Griekenland:

–          Nederlands-Grieks woordenboekje en ook Nederlands-Engels voor de zekerheid. Dat maakt het communiceren eenvoudiger.

–          Adres van het hotel en de andere gegevens. Voor de taxichauffeur of degene aan wie u de weg vraagt of als u met de trein gaat.

–          Zonnebrand, aftersun, windscherm

–          Zonnebril

–          Als het van toepassing is jouw medicijnen

–          Eigen strandlakens

Voor de rest de standaardspullen die je meeneemt naar Griekenland dus toiletspullen, kleding, elektronica, tijdschriften, kleine EHBO-kit voor de zekerheid en wat jij nodig vindt. Neem ook altijd je zorgpas mee op vakantie, je weet nooit wanneer je hem nodig hebt. Zo ben je goed voorbereid op jouw lastminute naar Griekenland. Koop bij aankomst ook gelijk een aantal flessen water om uitdroging te voorkomen.

Informatie over het land

Griekenland is het geboorteland van de democratie en de meeste vinden Griekenland waarschijnlijk het land van de oudheid en er is veel te zien. Maar het is ook een populair land als het gaat om strandvakanties. Voor de strandvakanties zijn er genoeg eilanden waar de vakantie heen kan gaan voor mooie stranden en lekker weer. Zo heb je de eilanden Kreta, Rhodos, Lesbos en nog genoeg andere plekken. Genoeg keus om een lastminute naar Griekenland te boeken als het gaat om een strandvakantie.

Hier is nog wat nuttige informatie over Griekenland zelf:

Taal: Grieks, Frans en Engels

Klimaat: Mediterraans , zachte winters en droge warme zomers.

Landcode telefoon: +30

Tijdverschil: +1 uur

Valuta: Euro

Reisdocumenten: paspoort of ID

Drinkwater: Het is niet verstandig  in Griekenland gewoon uit de kraan te drinken. De kwaliteit van het water ligt daar te laag voor en dan kunt u ziek worden. Het is wel verstandig om flessen te kopen met mineraal water en dat voor alles te gebruiken en op te drinken. Stel er is zo snel geen fles water te bekennen dan kunt u ook het kraanwater minimaal 1 minuut koken en dan zijn de meeste bacteriën eruit en dood.

Fooien: Vaak is de fooi bij de prijs inbegrepen en kan je zelf het bedrag naar boven afronden als je wilt. Dit geldt ook voor de taxichauffeurs en ander personeel die een dienst voor jou doen.

Winkels: De openingstijden verschillen per seizoen. Maar in de zomer zijn deze in de middag gesloten rond lunchtijd en dan gaan ze rond een uur of vier weer open tot ongeveer 8 uur. Maar veel supermarkten en restaurantjes zijn de hele dag open.

Wegen: In Griekenland zijn het tolwegen en veel ervan zijn slecht begaan baar als u wat meer de natuur in gaat en dan is een stevige auto aan te raden.

 

Wat te doen?

Als je denkt aan Griekenland, waar denk je dan aan? Vast iets in de richting van oude gebouwen, Athene, Grieken en Romeinen en van alles wat te maken heeft met de oudheid.  Je weet in ieder geval dat er genoeg te beleven valt in Griekenland. Voor een lastminute Griekenland is al deze informatie zeker handig. Zo weet je ongeveer wat er te doen is en wat er te beleven valt naast het genieten van het heerlijke weer.

Uitgaan

Elk eiland van Griekenland heeft zijn uitgaansgelegenheden maar ook op het vaste land kan je goed uitgaan. Maar als het gaat om populariteit dan zijn Chersonissos, Malia en Kos-stad erg populair met betrekking tot uitgaan. Een paar bekende discotheken op die plekken zijn El Paradiso, Club Sensation,Tex Saloon en Banana club.

Mustsee

Als het gaat om mustsee heeft elke plek wel iets bijzonders waar de bewoners trots op zijn. Dat kunnen gebouwen, ruines of stukken natuur zijn.  Op het vasteland maar ook op de eilanden. Op Rhodos heb je bijvoorbeeld de oude binnenstad van Rhodos de stad. Of op Kos de ruines van de Agios Stefanos-basiliek. Maar ook op het vaste land zijn er indrukwekkende dingen te bezoeken of te bekijken zo als de badplaats Parga.

Stranden

Als je een lastminute Griekenland boekt dan is vaak het belangrijkste het weer en de stranden waar je van het weer kan genieten. Dus een top vijf stranden kan niet ontbreken als het gaat om een vakantie naar Griekenland.

  1. Elafonisi strand , Kreta
  2. St. Paul baai Lindos, Rhodos
  3. Paleokastritsa , Corfu
  4. Balos lagune Kissamos , Kreta
  5. Navagio strand, Zakynthos

 

Beste tijd om te gaan

Als het gaat om een lastminute Griekenland dan zijn er enkele perioden wanneer je het beste kan gaan. Door het mediterraanse klimaat is kan je wel het hele jaar door naar Griekenland op vakantie. Het verschilt alleen per bestemming wanneer je het beste kan gaan. Voor een strandvakantie is de beste periode van juni tot en met september. Maar voor het vaste land zijn juni en september het beste. En voor de wandelaars onder ons zijn de maanden juli en augustus perfect om in de Griekse bergen te wandelen.