Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op naar Chersonissos ( Χερσόνησος )

Rate this post

Eén van de bekendste plekken van Griekenland onder jongeren. Het dorp ligt op het eiland Kreta en dat eiland is erg populair onder toeristen. Chersonissos heeft een deel van zijn bekendheid te danken aan het programma OhOh Cherso. Waar een groep jongeren twee weken lang ongeveer naar Chersonissos gaan en daar feesten totdat het niet meer kan en veel grenzen overschrijden. Maar naast jongeren trekt het ook veel gewone vakantiegangers die zin hadden in zon zee en strand. Lees verder en kom erachter wat er allemaal te beleven is in het dorpje Chersonissos in de nacht maar ook overdag.
chersonissos by night

Een stukje geschiedenis uit Chersonissos

Wat nu Chersonissos wordt genoemd bestaat eigenlijk uit twee dorpjes. Het dorpje Pano Chersonissos en het dorpje Limenas Chersonissou. Het eerste dorpje is wat minder toeristisch en het tweede dorpje is het toeristische gedeelte dat men allemaal nu Chersonissos noemt. Als we terug de tijd in gaan wordt er in het werk Deugdzame vrouwen een opmerking gemaakt over Chersonissos en daar is het een kolonie van de Spartanen. In die tijd was Chersonissos een belangrijke haven. Daar zijn ook veel objecten van teruggevonden om dit te bevestigen. In de tijd van de opsplitsing van het Romeinse rijk ging het niet goed met Chersonissos en was het maar een klein vissersdorpje met weinig inwoners. En van af de jaren zestig begon het kleine vissersdorpje steeds meer toeristen te trekken en vanaf toen is het uitgegroeid tot de trekpleister die het nu is. Waar jongeren naartoe gaan op hun eindexamenreis of gewoon als jongeren vakantie en waar volwassenen opzoek gaan naar een vakantie vol zon zee en strand. De plek voor toeristen als ze op vakantie gaan naar Kreta. Voor bijvoorbeeld een lastminute Griekenland.

Chersonissos by night

Het nachtleven in Chersonissos is erg levendig en staat niet stil. Het zal niet zo snel rustig zijn op de straten en de gezelligheid zal er tot in de late uurtjes nog aanwezig zijn. Ook zijn er activiteiten die je kunt doen tot laat in de avond. En voor het partyen moet er natuurlijk wel goed gegeten worden om het de hele nacht vol te houden.

Uitgaan in Chersonissos

Er zijn genoeg plaatsen om uit te gaan en ook zijn het verschillende soorten clubs. Zo heb je clubs die house, hardcore, R&B of Nederlandstalige muziek draaien. Vaak is er één soort muziek met af en toe wat andere hits er door heen. Natuurlijk zijn er ook clubs met bekende dj’s en clubs die de nieuwste hits draaien. In ieder geval genoeg keus, zoals je kunt lezen. Ook zijn daar in verschillende clubs de feesten Totally summer met bekende artiesten zoals Billy the Kit, Lady Bee en Partysquad. Hier een lijstje van clubs die zeker het bezoeken waard zijn:

-El Paradiso, heeft voor iedere feestganger wel wat te bieden

-Cameo club, waar de drankjes op een vermakelijke manier worden voorbereid

-Club Sensation, gaat dit jaar open (2014) en is de nieuwste sensatie in Chersonissos

-Havana club, is een internationale club en trekt veel verschillend publiek

-Bio bio, dit is dé club van Chersonissos en het is er elke avond stampvol en gezellig

-New York, dit is een beachclub met een prachtig uitzicht op de zee

-’t Hof van Holland, het Nederlandse feestcafé in Griekenland

Genoeg plekken om lekker los te gaan en wat gezelligheid mee te pakken. Het zijn de grootste clubs van Chersonissos en waarschijnlijk ook Kreta en in al deze clubs kan je door feesten tot de zon opkomt.

Bron; Youtube

Activiteiten

Om de avond goed te beginnen zijn er een aantal activiteiten die je kunt doen met je vrienden of familie. Dit kan zijn om een leuke avond te hebben voor het slapen gaan of een leuke activiteit om in de sfeer te komen voor het echte stappen begint. Zo heb je de volgende twee activiteiten die wel de moeite waard zijn om te doen. Allereerst heb je in de avond langs de boulevard lopen. Langs alle leuke eettentjes en huisjes en kom even heerlijk tot rust door te kijken naar het uitzicht over de mooie zee. Maar geniet ook van de gezelligheid op straat. Pas wel op voor zakkenrollers en bedelaars die daar rond lopen. Door de drukte kan je nog wel eens vergeten op je spullen te passen en voor je het weet ben jij je portemonnee kwijt. Iets wat je echt gedaan moet hebben in de avond is naar Starbeach het is een waterpark waar het de hele tijd door een beachparty is. Overdag is het een zwembad met muziek en in de avond tovert het zich om tot een openlucht feest en je kan er van alles doen van zwemmen tot feesten en meedoen met de activiteiten die worden georganiseerd daar.

Dineren

In Chersonissos zijn er genoeg restaurantjes en snackbars aanwezig in verschillende soorten en maten. Je hebt er een restaurant genaamd het Leidseplein of Sweet Home maar ook de snackbar Friet van Piet. Dit is vooral voor de jongeren die even snel wat willen eten en daarna weer verder willen feesten. Voor degene die daar gewoon op vakantie zijn heb je restaurants als The Alchemist, dat is met een mediterrane keuken en heerlijk eten. Of als je echt Grieks wilt eten dan is David Vegera een aanrader om te eten of Med Cafe& Restaurant hier kan je ook heerlijke vis en zeevruchten eten.  Een laatste aanrader is Rahati dit restaurant serveert heerlijke desserts en Nederlands eten. Daarnaast kan je er ook fonduen.

Chersonissos by day

Natuurlijk is er overdag ook genoeg te doen van pretparken tot cultuur en van stadjes bekijken tot lekker op het strand liggen, kortom genoeg om jouw bijvoorbeeld lastminute vakantie naar Griekenland te vullen.
lychnostatis-openairmuseum-chersonissos

Te doen in Chersonissos

Er zijn niet veel pretparken in Chersonissos maar degene die er zijn , zijn zeker leuk om een keer te bezoeken. Je hebt namelijk het waterpark Acquaplus en het waterpark Star beach. Daar kan je lekker zwemmen en jezelf vermaken met glijbanen en verschillende soorten zwembaden. Of als je het zwemmen zat  bent kan je naar de Crete Golf club om een balletje te slaan of ga op een Hollandse jeepsafari.  Of breng een bezoekje aan Cretan Farm voor de dierenliefhebbers en het park geeft je een andere kijk op het eiland. Zo zijn er nog meer parken voor de dierenliefhebbers ook in de omgeving van Chersonissos zijn er leuke parken om te bezoeken. Een voorbeeld is het Zeeaquarium of het Papegaaien Amazonas Park. Dit kan je allemaal doen naast op het strand hangen of in het zwembad luieren.

Cultuur

Naast alle uitgaansgelegenheden is er ook genoeg cultuur dat bezocht kan worden. Vooral oude gebouwen die jou doen verbazen dat ze er nog staan zo oud. Hieronder enkele bezienswaardigheden die wel het bezoeken waard zijn.

Malia Ruins, dit is een opgegraven dorpje vanuit de oudheid. Het is indrukwekkend om de zien dat er muren in de grond staan en het merendeel is al opgegraven. Het is wel aan te raden om dit met een gids te doen om net wat meer informatie mee te krijgen. Dat maakt het net wat interessanter.

Milatos Caves, dit zijn mooie grotten waar de geschiedenis goed tot leven komt. Ook is het een mooie weg ernaar toe met rotspaden en smalle weggetjes. Het is de moeite waard om erheen te gaan.

Lychnostatis, dit is een openlucht museum. In dat museum kan je zien hoe het leven erop Kreta er aan toe gaat en ook wat zij doen met de natuur en het milieu doen. Als laatste onderdeel dat in het museum te zien is kunst van eigen bodem.

Dus voor de verandering zou je ook een bezoek kunnen brengen aan één van deze bezienswaardigheden.

Stranden

Misschien interessant om te weten en dat is dat Kreta een vulkanisch eiland is. Dit betekent dat er weinig tot geen zandstranden aanwezig zijn in Chersonissos en vooral kiezel- en steenstranden. Dus de zandstranden die er liggen in Chersonissos zijn kunstmatig aangelegd. Ook is het verstandig om schoentjes aan te trekken voor je de zee in gaat omdat er nog wel rotsen in het water liggen. Ook leven er zee-egels in de zee die jouw vakantie een onaangename draai kan geven als je erop gaat staat of als een zee-egel jou steekt. Dus pas een beetje op  en als je er te bang voor bent ga dan gewoon lekker naar het zwembad. Er zijn er genoeg.
strand_chersonissos

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Lychnostatis Openluchtmuseum
  2. Oud Hersonissos
  3. Haven
  4. Hersonissos/Chersonissos
  5. Heritage Museum

Top 5 hotels

  1. Costa Mare
  2. Bella Maris
  3. Grand
  4. Strandhotel Zorbas
  5. Nana beach

 

Bron: Youtube

Last minute Aanbiedingen Chersonissos

Chersonisos