Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Griekenland scoort in de categorie restaurants

Rate this post

Griekse restaurants zijn al jaren terug te vinden in Nederland en blijven ook veel bezoekers trekken. Echter is het Griekse eten niet alleen in Nederland populair. In het land zelf is namelijk onlangs een belangrijke prijs gewonnen. Griekenland scoorde het beste in de categorie restaurants en heeft hiervoor de Reisgraag Award van 2017 gewonnen. Een conclusie kan u hier dus wel uit trekken, als u van lekker houdt is Griekenland de perfecte bestemming voor u. Griekenland staat om veel verschillende gerechten bekend, zoals gyros, souflaki en natuurlijk de bekende Griekse salade. Ook de calamaris of inktvisringen zijn populaire lekkernijen uit Griekenland.

Het opmerkelijke van deze prijs is dat het de enige publieksprijs is binnen de reisbranche en dus een grote waarde met zich meebrengt. Daarnaast was nog een speciaal puntje dat er dit jaar maar liefst 10.000 reviews geschreven waren, een hele hoop tevreden toeristen dus.

Het eten in Griekenland kunt op veel verschillende manieren en in veel verschillende vormen tegenkomen. U kunt bijvoorbeeld genieten van een geheel verzorgd diner in een all-inclusive resort, of u kunt er zelf op uit trekken naar een van de vele dorpjes en eilandjes in Griekenland. Wanneer u echt op zoek gaat naar de authentieke Griekse specialiteiten zal er u aangeraden worden om naar de niet drukbezochte plaatsen te gaan. Hier zult u proeven hoe het echte Griekse eten smaakt en zult u ook te zien krijgen waar veel van de echte Griekse lekkernijen, zoals olijfolie, vandaan komen.

Door deze award die Griekenland heeft gekregen wordt nogmaals bevestigt dat Griekenland een uitstekende plek is om heerlijk te genieten van niet alleen zon, zee en strand, maar dus ook van heerlijk eten. Wanneer u naar bekende plaatsen, zoals Kreta en Chersonissos gaat, zult u veel internationale gerechten vinden, maar wanneer u meer naar het binnenland trekt komt u het echte authentieke Griekenland tegen.