Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De 5 mooiste Griekse eilanden

Rate this post

Griekenland kent meer dan 6000 eilanden, maar het grootste deel van deze eilanden is onbewoond. In totaal zijn er maar 78 eilanden die meer dan 100 inwoners hebben. De eilanden verschillen van groot naar klein. Op veel van deze eilanden zijn erg mooie plekken te vinden en kan je genieten van de prachtig ondergaande zon. In deze blog vind je de top 5 mooiste Griekse eilanden in willekeurige volgorde.

 

Lesbos

Het eiland Lesbos is erg divers en er valt veel te beleven. De mogelijkheden op dit eiland lijken eindeloos. Het eiland heeft een heuvelachtig landschap met veel kleinere dorpjes waar je je gelijk thuis voelt. De mensen ontvangen je overal met open armen en zijn enthousiast als je bijvoorbeeld in hun restaurant komt eten. Lesbos is vooral een bestemming voor een strandvakantie. Hiernaast heeft het eiland ook een

Bron: http://www.duikreizen.nl/vakantie/Griekenland/Lesbos/32
Bron: http://www.duikreizen.nl/vakantie/Griekenland/Lesbos/32

mooie cultuur die al eeuwenoud is. Welk plaatsje je ook komt je voelt je direct thuis. Er zijn veel bezienswaardigheden in Lesbos, zoals Griekse en Romeinse overblijfzelen, de badplaast Plomari en je kan er tevens prachtig snorkelen.

 

 

 

Rhodos

Rhodos is een grote toeristische trekpleister en elk jaar tijdens de zomermaanden stijgt het inwonersaantal sterk. Elk jaar komen duizenden toeristen om een heerlijke zonvakantie te hebben. Naast de prachtige stranden is er ook veel te doen op het eiland Rhodos. Het eiland kent een rijke historie en er zijn daarom genoeg bezienswaardigheden. De hoofdstad heeft een historie die teruggaat tot de middeleeuwen en is de moeite waard te bezoeken. Zo heb je het paleis van de grote Meesters en zijn er veel herbergen waar vroeger in de middeleeuwen ridders woonden en overblijfselen van het acropolis. Op het eiland zijn veel oude kerken, moskeeën en Turkse baden te vinden. Het kasteel van het dorpje Lindos is ook erg mooi. Het ligt bovenop een rots en was in de middeleeuwen een erg belangrijk.

 

Kos

Kos is een van de belangrijkste en populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. De voornaamste reden hiervan is dat er zoveel verschillende dingen zijn te doen. Jaarlijks gaan er rond de 70.000 Nederlandse toeristen naartoe. Je kan op Kos meerdere soorten vakanties hebben, namelijk een strandvakantie, sportieve vakantie en een feestvakantie. Jongeren kunnen leuk uitgaan in de barstreet waar je veel verschillende bars, clubs en kroegen hebt. Je kan ook lekker relaxen op de mooie stranden van Kos. Als je van plan bent een zonvakantie te

Bron: http://www.holidaycheck.nl/city-vakantiefotos_Kos+stad-ch_ub-oid_3848.html?action=detail&mediaId=1158170837
Bron: http://www.holidaycheck.nl/city-vakantiefotos_Kos+stad-ch_ub-oid_3848.html?action=detail&mediaId=1158170837

boeken naar Kos is het een aanrader een hotel of appartement te boeken net buiten Kos-stad. In Kos-stad zijn de stranden erg overvol en liggen de bedjes dicht op elkaar, net buiten de stad is er meer ruimte. Een erg leuke activiteit op Kos is een dag een auto huren en langs alle stadjes gaan. Het eiland is niet erg groot en makkelijk in 1 dag te zien. Een andere leuke activiteit is een dagje Bodrum. Bodrum is een turkse badplaats en ligt op niet ver varen van Kos. Elke dag varen er boten heen en weer naar Bodrum. In Bodrum kan je naar een Turks badhuis gaan of gezellig door de stad heen lopen.

 

Kreta

Kreta is het grootste en populairste eiland van Griekenland. Op Kreta kan je van alles ondernemen om een onvergetelijke vakantie te beleven. De toeristen op Kreta komen voornamelijk om te ontspannen bij het zwembad of op het strand, maar Kreta is veel meer dan alleen een zonvakantie. Op Kreta zijn er veel prachtige kloosters en oude dorpjes die je kan bezoeken die door de jaren heen goed bewaart zijn gebleven. Ook zijn er een aantal forten bewaart gebleven uit de middeleeuwen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Net als in Kos is het leuk Kreta te verkennen met een auto. Op deze manier krijg je een goed beeld van het hele eiland en niet alleen de toeristische trekpleisters. Naast een lekkere luier vakantie kan je ook erg goed uitgaan in Kreta. Het beste uitgaansleven op Kreta vind je in Chersonissos. Elke dag worden hier de beste feesten georganiseerd voor jong en oud. Er komen regelmatig de beste Dj’s ter wereld om jouw te vermaken met hun muziek.

 

Santorini

En tot slot het kunstenaars eiland Santorini. Het eiland valt te kenmerken aan de blauwwitte huizen die overal zijn terug te vinden. Het eiland Santorini is erg rustgevend. Op dit eiland komen de meeste mensen om tot rust te komen en lekker te luieren in een warm waterbron. Het eiland kent een verschrikkelijk mooie zonsondergang en is elke dag weer de moeite waard. Santorini heeft een vulkaan die de moeite waard is

Bron: http://www.4yourday.eu/blog/32/trouwen-in-het-buitenland-hip-en-trendy
Bron: http://www.4yourday.eu/blog/32/trouwen-in-het-buitenland-hip-en-trendy

om te beklimmen. Bovenop de vulkaan is de natuur erg mooi en kan je genieten van het uitzicht. Het eiland kent veel overblijfselen van tempels, theater, kerken en baden die de moeite waard zijn om te bezoeken.