Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 bezienswaardigheden die gezien moet hebben

Rate this post

Griekenland is een land wat erg populair is, en logisch het is lekker weer, je hebt er veel te zien en er is voor iedereen wat te doen. Veel mensen gaan lekker voor het warme weer en het strand. Ook wisselen ze het af met een iets actievere vakantie, zoals bezienswaardigheden bekijken. Griekenland heeft hele mooie plekken en gebouwen. Om alvast in de stemming te komen hier wat bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn. Het zijn allemaal verschillende plaatsen en bezienswaardigheden, dus voor iedereen wat wils.

Oia 

Bron: http://www.elearesort.gr/index.cfm?action=500&catid=434&lang=3
Bron: http://www.elearesort.gr/index.cfm?action=500&catid=434&lang=3

Dit is een stadje dat op het eiland Santorini ligt. Als je van natuur houd of van fotograferen, dan is dit de perfecte plek. Je hebt hier een mooi zonsondergang over de op een heuvel gebouwde huisjes. Hier kan je hele mooie foto’s maken, en je zal nog nooit zo’n mooie zonsondergang hebben gezien. De huisjes in Oia zijn vaak afgebeeld in magazines. De huisjes zijn hier typisch Grieks, heel veel wit met wat blauwe elementen.

Sameriakloof

Ben je een echte wandelaar dan is de sameriakloof misschien wel wat voor jou. Dit is één van de populaire wandelroutes op Kreta. met 16 km als looproute, is de sameriakloof de langste kloof in Europa. Goede wandelschoenen zijn hier wel een must met de rotsachtige route. In het begin heb je al een afdaling langs de houten trap, deze is best steil. Na 6 km kom je in een dorpje, maar dit is niet meer bewoond. Toen de kloof een nationaal park werd, moesten de bewoners het verlaten. Verder gaat de wandeling vooral over rotsen en je steekt vaak een rivier over. Natuurlijk met de warmte is water misschien nog wel belangrijker, het is een lange tocht waar je niet zomaar een winkeltje of restaurantje hebt. En als je een dropje tegen komt is het vaak heel erg duur omdat het veel te toeristisch is door de kloof.

Navagio Beach 

Bron: https://www.reddit.com/r/EarthPorn/comments/1ypgne/navagio_beach_zakynthos_ionian_islands_greece/
Bron: https://www.reddit.com/r/EarthPorn/comments/1ypgne/navagio_beach_zakynthos_ionian_islands_greece/

Natuurlijk heb je genoeg stranden in Griekenland, en de één is mooier dan de andere. Maar welke er echt uitspringt is Navagio Beach. Het ligt noordwesten van het eiland Zakynthos en je kan er alleen per boot heen. Een mooi wit strand, met vel blauwe zee en er om heen rotsen. Een plek waar je mooie vakanties foto’s kan schieten. Ook kan je hier met een parachute vanaf een steile rots springen boven Navagio beach. Dit is echt een hele ervaring en geeft een enorme adrenaline kick. Maar niet iedereen kan het doen, je moet ervaring hebben omdat het geheel ongevaarlijk is.

Nationaal archeologisch Museum van Athene

Het museum is gebouwd tussen 1866 en 1889, en alleen het gebouw al is mooi om te zien. De voorzijde is gebouwd in de Griekse stijl. De collectie in het nationaal archeologisch museum is bijzonder en je krijgt zo een goede indruk van de Griekse historie. Je hebt meer dan tienduizend stukken die je kan bewonderen. Ook kan je met een gids meelopen die een tour doet. Maar deze is niet in het Nederlands en je zal er waarschijnlijk niet heel veel van verstaan.

Delphi

Bron: http://www.mundogo.nl/griekenland-fotos
Bron: http://www.mundogo.nl/griekenland-fotos

Een archelogische plaats met een prachtige landschap en tegen de helling van de berg staan tempels, schathuizen, altaren en theaters. Het is een mooi gezicht om te zien en als je van architectuur houd zeker een aanrader. Het is één van de belangrijkste Griekse Oudheid. Je hebt dus genoeg om uit te kiezen als je naar Griekenland gaat. Er is nog veel meer te zien natuurlijk dan dit. Maar dit is wel een mooie selectie om alvast in de stemming te komen voor de vakantie.