Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De twee “must go” bestemmingen van Kreta

Rate this post

Kreta heeft een breed aanbod van toeristische attracties en bezienswaardigheden. Naast dit is er de mogelijkheid om te genieten van het heerlijke weer op de mooie stranden die het eiland te bieden heeft. Elk jaar gaan er vele duizenden toeristen naar Kreta om daar weer heerlijk bij te komen of voor een feestvakantie. Voor een feestvakantie ben je op de goede bestemming als je naar Kreta gaat. Er zijn genoeg plaatsen waar je een goed feestje kan bouwen, bijvoorbeeld in Chersonissos of in Malia. Natuurlijk zijn er ook nog activiteiten en bezienswaardigheden voor de mensen die voor de cultuur en geschiedenis van Kreta komen.

Knossós

Knossós is een archeologische vondst op Kreta van een paleis uit de Minoïsche tijd, 1000 voor Christus. De opgraving is gecombineerd met een museum waar nog veel meer historische dingen en verhalen te vinden zijn. Knossós kan je dagelijks bezoeken en is goed te betalen, namelijk 6 euro entree per persoon. De rondleiding door de opgraving duurt zo’n 2 uur en de rondleiding door het museum ook zoiets. Het beste is om een dagdeel in te plannen als je Knossós wilt gaan bezoeken. Tijdens de rondleiding zijn er allemaal overblijfselen en tinten te bezichtigen die uit de Minoïsche tijd komen. Al met al word dit bezoek als een “must” gezien als je je bevind op Kreta.

 

Samariakloof

Voor de mensen die een eeuwen oude opgraving en een museum niet genoeg vinden of niet spannend genoeg vinden, is er altijd nog de Samariakloof. Deze kloof is 14 miljoen jaar oud en word gezien als de smalst kloof ter normal_DSC01226wereld. De wandeling is 16 kilometer lang, waarvoor je eerst 1200 kilometer daalt om het begin van de kloof te bereiken. Tijdens de wandeling zal je lopen langs rotswanden die om en nabij 500 meter hoog zijn. De kloof is zo smal dat je je armen er net of net niet kan spreiden. Al met al is het een hele mooie ervaring en een leuk uitstapje voor de wat sportievere vakantiegangers.