Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos

Rate this post

Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Dit eiland staat al voor een langere tijd bekend als vakantie bestemming. Dit komt door de mooie zomers, de prachtige stranden en het grote aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden die het eiland bied.

 

Rhodos-stad

Als je naar Rhodos gaat moet je Rhodos-stad hebben bezocht. Deze stad beschikt over een middeleeuwse binnenstad die omringt is door een grote muur. Binnen deze muren is het paleis van de grootmeesters te vinden. Dit paleis is relatief kort geleden opgeknapt toen de Italianen aan de macht waren in Rhodos begin 19e eeuw. Vandaag de dag fungeert het paleis als museum.

“het witte stadje”

Lindos heeft de naam “het witte stadje” te danken aan de witte huizen die er te vinden zijn. Lindos bestaat ongeveer 3000 jaar, waardoor dit het oudst bewoonde dorp op Rhodos is. Dat dit dorp oud is brengt ook oude bezienswaardigheden met zich mee. Lindia Athena, word ook wel de Akropolis van Lindos genoemd, is hier te bezichtigen.

De vlindervallei

De vlindervallei is een dal dat te vinden is in de Psínthosbergen. De vallei heeft zijn naam te danken aan de hordes vlinders die in de maand juli en augustus hier paren. Als je echt vlinders wil zien moet je goed opletten, want de vlinders slapen overdag dus zullen ze minder zichtbaar zijn. Buiten het bezichtigen van vlinders beschikt het dal over een prachtige wandelroute.

Kamiros

Deze stad heeft helaas geen leuke winkelstraatje en barretjes meer, dit komt omdat Kamiros al ruim 1800 jaar niet meer bestaat. Kamiros is in het jaar 226 voor Chr. voor het eerst en in 142 na Chr. voor de tweede keer volledig verwoest door een aardbeving. De opgravingen van Kamiros begonnen eind 19e eeuw, de opgravingen waren pas voltooid rond 1945. Het bezoeken van deze archeologische opgraving geeft je een mooi beeld van hoe een Griekse stad er in de oudheid uitzag.

De zeven bronnen

Deze bronnen bevinden zich in een mooi stukje natuurgebied. De bronnen komen samen in een beekje waar je meteen uit zou kunnen drinken, heerlijk verfrissend! Als dit nog niet genoeg is bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken door een tunnel die slechts 75 centimeter breed is en 170 centimeter hoog is. Al met al een mooie plek om te bezoeken!