Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 5 activiteiten Griekenland

Rate this post

Top 5 activiteiten Griekenland

 

Het is uiteraard al bij veel mensen bekend dat Griekenland een goeie plaats is om op vakantie te gaan. Van het lekkere eten en de mooie stranden, tot de mooie architectuur en geschiedenis die er achter zit. Maar met zo veel dingen te doen, zien en eten bestaat de mogelijkheid dat u door de bomen het bos niet meer ziet! Maar als u deze top 5 doorleest zult u niet alleen weten waar u naar toe moet, maar ook weten wat er precies te doen is!

1.     Fietsen door Athene:

In deze 3 uur durende fietstrip krijgt u de beste plaatsen van Athene te zien. De trip wordt meestal georganiseerd voor 15 a 20 mensen en heeft een beoordeling van 5 sterren op tripadvisor!

 2.     Snorkelen in Zakynthos:

Zakynthos is een van de vele eilanden van Griekenland. Aan de westkant van dit eiland kun kalkachtige rotsen vinden die al meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd zijn! Daar heeft erosie enorme grotten gevormd onderwater. Dit geeft een prachtig beeld voor de toeristen. Bij de kust van Zakynthos kan je ook een oude nederzetting vinden uit het Myceense tijdperk en een scheepswrak uit de 16e eeuw.

3.     Monumententocht in Delphi:

Nergens in Griekenland zijn er zulke mooie ruïnes en tempels als in Delphi. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de tempel van Apollo, wat vroeger de waarzeggersplaats heette, die gebouwd is ongeveer 370 en 32 voor christus. Of naar de Tholos, dit acht meter hoge gebouw was gewijd aan de godin Athena

4.     Shoppen in Nafplion:

Nafplion is volgens vele DE place to be betreft shoppen. Met haar oude maar moderne centrum, heerlijke eten en prachtige stranden is Nafplion een walhalla voor de standaard vakantieganger. Ook al is Nafplion niet de bekendste stad van Griekenland, er is voor iedere type vakantieganger wel wat te beleven. Maar het shoppen daar blijft volgens de meeste toeristen het leukst.

5.     Wandeling door de Samira kloof:

Eén van de populairste activiteiten in Kreta is een wandeling door de Samariakloof. Deze 16 kilometer lange wandeling door dit nationale park is pittig, maar de natuur en verlaten stad die erin ligt (Samaria) zijn zo dusdanig indrukwekkend dat de meeste toeristen deze zware tocht toch trotseren.

 

acropolis-ancient-antique-772686